Mūrniece: Prezidenta institūcija ir jāciena, tāpēc kritikai par Valsts prezidentu jābūt pamatotai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Prezidenta institūcija ir jāciena, tāpēc kritikai par Valsts prezidentu jābūt pamatotai, uzskata Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), kura gan atturas vērtēt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa gada laikā paveikto.

Iepriekš deputāts Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK) sociālajā vietnē «twitter.com» nosauca Vējoni par «prezidenta izstrādājumu», kas ir «nepiemērots starptautiskajai sadarbībai».

Lūgta komentēt šos izteikumus, Mūrniece intervijā aģentūrai LETA sacīja, ka tad, kad notiek Valsts prezidenta vēlēšanas, spēkiem mērojas vairāki kandidāti un sabiedrībā notiek aktīvas diskusijas par viņiem, ir pieļaujami dažādi viedokļi. Savukārt, kad Saeima ir ievēlējusi prezidentu, viņš kļūst par valsts simbolu, valsts pārstāvi, un ir jāciena prezidenta institūcija. «Tas nenozīmē, ka prezidentu, tāpat kā citas amatpersonas, nevarētu kritizēt. Tomēr kritikai jābūt argumentētai, cienot prezidenta institūciju,» uzsvēra Mūrniece.

Taujāta, vai Kiršteina izteikumi tādā gadījumā nav pieņemami, Mūrniece atbildēja, ka politikā ir daudz dažādu politiķu «skaļu izteikumu», bet tuvojoties vēlēšanām, vēlētāji novērtēs padarīto, nevis šos izteikumus.

Lūgta komentēt, kā vērtē Vējoņa padarīto, Mūrniece atbildēja vien, ka «prezidents strādā».

Kā ziņots, 8.jūlijā apritēja gads, kopš Valsts prezidenta pienākumus pilda Vējonis.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK prezidenta amatam virzīja Egilu Levitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu