Bažījas par pirmsskolas pedagogu nodarbināšanu uz nepilnu slodzi, maksājot mazāk

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim («Vienotība») nav skaidrs, vai ir likumīgi, ka pašvaldības pirmsskolas pedagogus plāno nodarbināt uz nepilnu slodzi un maksāt mazāk, žurnālistiem pirmdien pauda ministrs.

«Runājot par pašvaldībām, kas maksās 680 eiro - gods un slava! Tās, kas maksās 620 eiro pirmajā gadā, tas atbilst mūsu priekšpēdējai noteikumu versijai, tur nekādu pārmetumu nevar būt. Par tām pašvaldībām, kuras nodarbinās nepilnu slodzi un maksās mazāk, tur ir jautājums, vai viss ir likumīgi,» pauda Šadurskis.

Viņš norādīja, ka šo jautājumu būs iespējam izvērtēt tikai pēc septembra - pēc tam, kad tas būs noticis.

«Mums būs intensīva sarakste ar pašvaldībām. Bet es ļoti ceru, ka pašvaldību, kas tā rīkosies [nodarbinās pedagogus uz nepilnu slodzi un maksās mazāk] skaits būs ļoti mazs, jo, ja mēs paklausāmies, ko pašvaldības runā un ko pašvaldības dara - viņas tomēr dara labāk, nekā runā,» uzsvēra ministrs.

Šadurskis arī pavēstīja, ka 620 eiro atalgojums par likmi attālos valsts reģionos ir realitāte, bet lielākā daļa pašvaldību jau piemaksā pirmsskolas pedagogiem.

Jau ziņots, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) 12.jūlijā izsūtīja vēstuli 110 novadiem un deviņām republikas pilsētām ar lūgumu pašvaldībām rast iespēju palielināt pirmsskolas skolotāju darba algas likmi līdz 620 eiro par 40 darba stundām nedēļā jau no 2016.gada 1.septembra.

Lielākā daļa pašvaldību arodbiedrībai apstiprinājušas, ka pirmsskolas pedagogu atalgojums būs vismaz 620 eiro vai 680 eiro par likmi. Savukārt atsevišķas pašvaldības norādījušas, ka par skolotāju atalgojums par likmi būs 680 eiro, bet pedagogi nestrādās pilnu slodzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu