Vējonis: Latvijas nostāja jautājumā par sankcijām pret Krieviju nemainīsies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas nostāja par Eiropas Savienības (ES) noteiktajām ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju nemainīsies, komentējot Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) ministru tikšanos ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču, pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents vairākas reizes norādīja, ka šis jautājums - ar ko un kā tikties - ir valdības kompetencē un tai ir jāvērtē tikšanās apstākļi. Valstij esot vienota ārpolitika, ko šī tikšanās neesot mainījusi.

Vējonis arī pauda, ka katru reizi, kad ES līmenī tiek diskutēts par ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju un to apjomu, tiekot runāts par Minskas vienošanos, kas nosaka situāciju Ukrainā. «Kamēr netiks ievērota Minskas vienošanās un progresa nebūs, tad tas viss [ekonomiskās sankcijas pret Krieviju] turpināsies. Tas ir jāvērtē tikai šādā kontekstā,» sacīja Vējonis.

Kopumā runājot par Baltijas un apkārtējo valstu attiecībām ar Krieviju, esot jāizmanto «divu ceļu politika». Pirmā esot atturēšanas un aizsardzības politika, taču otrai ir jāturpina dialogs ar Krieviju. Tas notiekot arī ES ietvaros.

«Krievija ir kaimiņvalsts Eiropas Savienībai, mums. Protams, šīs attiecības ir jāuztur. Šogad jāpabeidz robežas jautājumi, arī jautājums par bēgļiem. Protams, apzinos, ka daļai mūsu uzņēmēju ir arī intereses Krievijas tirgū, tas pat saistās ar viņu izdzīvošanas spējām,» sacīja Vējonis. Viņš norādīja, ka arī valsts budžets ietekmējas no attiecībām ar Krieviju, tāpēc attiecības ir jāuztur un tas tiek darīts arī ES līmenī.

Jau vēstīts, ka Krievijas premjerministra Medvedeva vietnieks Dvorkovičs apmeklējot Rīgu, tikās ar trijiem Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministriem. Neformālā tikšanās notikusi zivju pārstrādes rūpnīcā «Karavela», un tajā piedalījušies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Uldis Augulis un Dūklavs .

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu