Balodis: Uz vizīti Lietuvā devos pēc saņemtā oficiālā ielūguma no Lietuvas valsts iestāžu puses

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uz vizīti Lietuvā, kur jūlija beigās devās arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis devies pēc oficiāla ielūguma, kas saņemts no Lietuvas valsts iestādēm.

Kā sacīja Balodis, vizīti, tajā ietilpstošās oficiālās vakariņas, Panevēžas mežniecības apskati organizēja Lietuvas Zemkopības ministrija, Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests un Lietuvas Valsts meža dienests, atzīmē PVD ģenerāldirektors.

Vizītes laikā bijušas tikšanās ar Lietuvas zemkopības ministri un Lietuvas atbildīgajiem uzraudzības dienestiem, lai apspriestu starpvalstu sadarbību Āfrikas cūku mēra (ĀCM) apkarošanā, kā arī citus aktuālos jautājumus.

PVD ģenerāldirektors nebija iepriekš informēts, ka vakariņās piedalīsies arī uzņēmuma «Biovela» vadītājs. Tāpat Balodis neesot bijis informēts par uzņemošās puses rīkotajām medībām.

«Taču tobrīd tas arī neradīja mulsumu, jo šādos pasākumos, kur tiek apspriesti dažādi ar uzņēmējdarbības vidi saistīti jautājumi, mēdz uzaicināt arī uzņēmēju pārstāvjus. Par šo izvēli būtu jājautā Lietuvas Zemkopības ministrijai, kas organizēja vizīti. Visādā ziņā es nedevos uz Lietuvu, lai tiktos ar «Biovela» vadītāju, bet gan ar Lietuvas Zemkopības ministrijas amatpersonām un apspriestu ĀCM izplatību, kas tieši jūlijā atkārtoti uzliesmoja mājas cūku novietnēs,» skaidro Balodis.

PVD komandējumā uz Lietuvu, kas notika 27. un 28.jūlijā, sedza Baloža vadītās automašīnas degvielas, dienas naudas un naktsmītnes izmaksas.

Kopējos izdevumus viņš nenorāda, bet piebilst, ka visus pārējos ar vizītes organizēšanu saistītos izdevumus sedza Lietuvas puse, tādēļ par to būtu jājautā Lietuvas Zemkopības ministrijai.

Kā ziņots, Dūklavs un Balodis jūlija beigās Lietuvas vizītes laikā piedalījušies vakariņās ar medībām kopā ar Lietuvas zemkopības ministri Virgīniju Baltraitieni, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru Jonu Miļu, kam pirms nepilna mēneša izvirzītas apsūdzības dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanā, un gaļas pārstrādes uzņēmuma «Biovela» vadītāju Virgīniju Kantausku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu