Vairums Latvijas iedzīvotāju pozitīvi vērtē karavīru sagatavotību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Vairums aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pozitīvi vērtē Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru sagatavotību, liecina pēc Aizsardzības ministrijas (AM) pasūtījuma veiktā Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra «SKDS» aptauja.

Aptaujā respondentiem tika lūgts novērtēt gada laikā notikušās izmaiņas aizsardzības jomā un paust savu vērtējumu par aktuāliem aizsardzības jautājumiem.

Kopumā 67% aptaujas dalībnieku pozitīvi vērtēja NBS karavīru sagatavotību, 16% novērtējot to ar augstāko 5 punktu vērtību. Kritiski NBS karavīru sagatavotību vērtēja 6%.

Savukārt vērtējot rezerves karavīru sagatavotības līmeni, pozitīvu vērtējumu sniedza 44% respondentu, kritisku vērtējumu izteica 13%. Lūgti novērtēt dažādus ar NBS saistītus apgalvojumus, lielākā daļa jeb 67% respondentu piekrita, ka ar Latvijas karavīriem var lepoties.

Tāpat 62% respondentu piekrita apgalvojumam NBS sniedz nozīmīgu ieguldījumu valsts drošības stiprināšanā miera laikā, bet 42% atbalstīja apgalvojumu, ka NBS krīzes gadījumā spēj nodrošināt valsts aizsardzību un drošību.

Jautāti, cik lielā mērā viņi uzticas aizsardzības nozarei, 60% respondentu atzina, ka uzticas NBS, 52% norādīja, ka uzticas Aizsardzības ministrijai. Neuzticēšanos atzina attiecīgi 26% un 34%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu