Aptauja: Skolēnu vecāki Rīgā vēlas, lai 1.septembris būtu oficiāla brīvdiena

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET uzrunātie bērnu vecāki Rīgā visi kā viens atzina, ka būtu ļoti patīkami, ja 1.septembris būtu oficiāla brīvdiena vecākiem, kuru bērni iet skolā, pat neatkarīgi no tā, kurā klasē bērns mācās.

Ministru prezidents Māris Kučinskis uzskata, ka saglabājama esošā prakse - skolēnu vecāki var neierasties 1. septembrī darbā un izmantot šo dienu kā brīvdienu, ja par to paši var vienoties ar savu darba devēju.

Vairāk lasi šeit:


Tomēr ne visiem skolēnu vecākiem ir iespēja par šādu brīvdienu vienoties ar darba devējiem. Tā, piemēram, trešās klases skolnieces māmiņa Kristīne ir izvēlējusies paņemt atvaļinājumu, lai gan piebilst, ka citi kolēģi ar darba devēju ir varējuši sarunāt brīvdienu.

Selga, kurai ir četri bērni - divi studenti un divi skolēni, uzskata, ka 1.septembris varētu kļūt par ģimenes svētkiem: «Vecākiem jau tā ir maz brīva laika, ko pavadīt ar bērniem. Tas būtu ļoti svētīgi, ja 1. septembris būtu oficiāla brīvdiena.»

Divu bērnu māmiņa Ludmila uzsver, ka ir svarīgi, lai bērns nejustos vecākiem mazsvarīgs, tāpat arī, viņasprāt, dažāda vecuma bērni ir jāuztver vienādi: «Brīvdiena būtu jāpiešķir visiem skolēnu vecākiem, jo 1.septembris ir ne tikai pirmklasniekiem, bet arī citu klašu skolēniem.»

Latvijā dzīvojošais Karlo norāda, ka viņam ir ļoti paveicies, jo pats organizē savu darba laiku, tādējādi viņam ir iespēja pilnvērtīgi pavadīt laiku ar dēlu, tomēr, uzsverot, ka citiem nav tā paveicies kā viņam, piekrīt, ka 1. septembris kā oficiāla brīvdiena skolēnu vecākiem ir lieliska doma.

Savukārt Aiva, kura ir gan skolnieka mamma, gan arī pedagoģe, piebilst, ka būtu jauki, ja vecākiem būtu iespēja 1.septembri pavadīt kopā ar bērniem, tomēr tas ir nepieciešams līdz zināmam vecumam, jo pamatskolā bērni vēlas kļūt patstāvīgi: «Protams, gribētos brīvdienu, lai ģimene varētu būt kopā 1. septembrī ar bērnu, bet, skatoties, ka nāk pusaudžu gadi, vai to grib arī mūsu bērns - tas ir liels jautājums!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu