Dombrava Pētersonei-Godmanei pārmet politisku paziņojumu paušanu bēgļu jautājumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane pauž politiskus paziņojumus ministra vietā arī jautājumā par bēgļu pabalsta izmaiņām, uzskata Saeimas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK).

Saeimas tā dēvētās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē Dombrava šodien kā būtisku problēmu minēja to, ka valsts sekretārs ir ministrijas «de facto» vadītājs, kuram ir lielāka ietekme nekā nozares ministram. Viņš skaidroja, ka negatīvi vērtē situāciju IeM, kad valsts sekretārs izplata politiskus paziņojumus ministra vietā.

Politiķis skaidroja, ka runā par Pētersones-Godmanes pausto ilgākā laika posmā, tostarp attiecībā uz bēgļu pabalstu pietiekamību. Dombrava skaidroja, ka šeit saskata problēmu, jo iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) pirms gada esot virzījis piedāvājumu par pabalsta samazināšanu, ko atbalstījusi koalīcija.

Vaicāts, vai pats vai viņa pārstāvētā nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK plāno šajā jautājumā spert kādus soļus, deputāts norādīja, ka tas, kas ieņem valsts sekretāra amatu, ir ministra un Ministru prezidenta jautājums.

Kā ziņots, Pētersone-Godmane otrdien Latvijas Televīzijas «Rīta panorāmā» norādīja, ka tā bija kļūda Latvijā samazināt pabalstus bēgļiem, kas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc šie cilvēki neintegrējas Latvijā un ir aizbēguši tālāk uz Rietumeiropu.

Pētersone-Godmane gan atzina, ka bēgļu iekļaušanas sadaļa Latvijā nav sekmīga un lielākās problēmas tās sekmīgai darbībai ir jau minētais samazinātais pabalsts un nespēja atrasts bēgļiem dzīvesvietas, kurām būtu jābūt pieejamām uz bēgļa statusa piešķiršanas brīdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu