Pulks: Rīgas domes vēlēšanās rezultātu var izšķirt pāris procenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes vēlēšanās rezultātu var izšķirt pāris procenti, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Rīgas domes «Vienotības» frakcijas deputāts Olafs Pulks (V).

Pulks skaidroja, ka iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās piedalījās tikai nedaudz vairāk par 50% vēlētāju. ņemot vērā, ka atsevišķi politiskie spēki nepārvarēja 5% barjeru un domē neiekļuva, pāris procenti balsu var izšķirt vēlēšanu rezultātu.

Tādēļ, viņaprāt, ir nepieciešams runāt un apspriest vienota saraksta izveidi ar citiem politiskajiem spēkiem.

Kā ziņots, «Vienotība» valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Kā teica pulks, sarunas ir sākušās ar VL-TB/LNNK.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, 2013.gada 1.jūnija Rīgas domes vēlēšanās piedalījās 55,55% vēlētāju.

Vēlēšanās bija iespējams nobalsot par 12 sarakstiem, bet Rīgas domē iekļuva deputāti no trim sarakstiem.

Par politisko partiju apvienību «Saskaņas Centrs» un partiju «Gods kalpot Rīgai» nobalsoja 58,54% vēlētāju. Šis saraksts ieguva 39 no 60 vietām domē. VL-TB/LNNK ieguva 12 vietas, bet «Vienotība» - deviņas vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu