Barona ielas ietvju remontētāji saņems gandrīz miljonu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krišjāņa Barona ielas ietvju remontētājai «Ceļu pārvalde», ko rīdzinieki kritizē par nekvalitatīvo darbu un kavējumiem, Rīgas dome maksās gandrīz miljonu eiro. Pašvaldības pārstāve apgalvoja, ka darbi netiks pieņemti, līdz nebūs novērstas visas nepilnības vai neatbilstības, taču līdz šim pēc vairākkārtējiem aizrādījumiem sastādīti tikai astoņi akti par kopējo līgumsodu summu 5600 eiro. Lai gan sākotnēji darbus bija plānots pabeigt līdz 1.septembrim, tagad tie ir pamatīgi iekavēti.

Jautājumus uzdevām Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciālistei Ilzei Dimantei.

Kādi uzņēmumi remontē Barona ielas ietves?

Ietvju seguma nomaiņu Barona ielā pēc vispārīgās vienošanās veic uzņēmums «Ceļu pārvalde».

Cik daudz līdzekļu viņi par šo darbu saņēma un saņems? Kādas ir kopējās līguma summas?

Atbilstoši konkursa rezultātiem par zemāko piedāvāto cenu

būvdarbi tiek veikti par 900 000 eiro, kuri tiks samaksāti pēc būvdarbu pabeigšanas.

Apmaksa vēl nav veikta.

Cik daudz darbinieku ir nodarbināti Barona ielas ietvju remontos?

Kopumā būvobjektā strādā aptuveni 50 darbinieki.

Foto: LETA

Kāda ir Barona ielas remontētāju izglītība un kvalifikācija? Vai viņi visi ir profesionāli ceļu būvnieki? Vai RD SD ir svarīga Barona ielas būvnieku kvalifikācija, ņemot vērā, ka viņi remontē vienu no galvenajām Rīgas ielām?

Pieredze un sertifikāts tiek pieprasīts no atbildīgajiem darbu vadītājiem, kuri ir atbildīgi par būvdarbu organizāciju un veikto darbu kvalitāti.

Satiksmes departamenta speciālisti regulāri seko līdzi darbu kvalitātei, un darbi netiks pieņemti, ja tie nebūs veikti atbilstošā kvalitātē.

Kāds ir remontētāju darba grafiks? Kad Barona ielas ietvēm jābūt pabeigtām? Jāatgādina, ka sākotnēji Rīgas ielu labošanu bija plānots beigt agrāk, bet daudzviet vēl patlaban notiek pamatīgi remontdarbi.

Ietvju seguma atjaunošana jāpabeidz līdz šā gada 10.oktobrim.

Pēc iepriekš saskaņota būvdarbu grafika šobrīd nav pamata uzskatīt, ka darbi netiks pabeigti laicīgi.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vai RD SD apmierina Barona ielas ietvju remonta kvalitāte?

Satiksmes departamenta speciālisti regulāri seko līdzi darba gaitai un to kvalitātei.

Jāatzīmē, ka darbi netiks pieņemti, līdz nebūs novērstas visas konstatētās nepilnības vai neatbilstības specifikācijām.

Vai remontētājiem ir noteiktas kādas sankcijas, piemēram, soda naudas vai brīdinājumi?

Satiksmes departamenta speciālisti, regulāri apskatot objektu, aizrāda uzņēmējam par neatbilstoši aprīkotām būvdarbu zonām; gadījumos,

kad pēc pirmā aizrādījuma nav veikti pasākumi situācijas novēršanai, tiek sastādīts fakta konstatācijas akts un atbilstoši līgumam tiek piemērots līgumsods.

Vai un cik ir bijuši gadījumi, kad pēc pirmā aizrādījuma nav veikti pasākumi nepilnību novēršanai un tāpēc sastādīts akts un piespriests līgumsods? Kādi ir bijuši noteiktie līgumsodi? Lūgums minēt piemērus, par kādām situācijām noteikti līgumsodi.

Gadījumi ir bijuši vairāki, pārsvarā par satiksmes organizācijas neievērošanu un darbavietas neaprīkošanu atbilstoši Ministru kabineta prasībām.

Kopumā pēc aizrādījumiem sastādīti jau astoņi akti par kopējo līgumsodu summu 5600 eiro.

Secinājumi

Lai gan sākotnēji darbus bija plānots pabeigt līdz 1.septembrim, tagad tie ir pamatīgi iekavēti.

Darbi kavējas par vairāk nekā mēnesi, bet vairums piespriesto līgumsodu ir par satiksmes organizācijas neievērošanu un darbavietas neaprīkošanu.

Tas liek domāt, ka jau pašā sākumā Rīgas domes vadībai, tostarp mēram Nilam Ušakovam, kurš vairākkārt devās publiskās Rīgas ielu remontu pārbaudēs, bija skaidrs, ka darbi netiks pabeigti laikus.

Taču tas viņam neliedza solīt laicīgu remontu pabeigšanu. Vēl jaunā mācību gada priekšvakarā Ušakovs solīja, ka ietves pie skolām tiks pabeigtas līdz 1.septembrim. 30.augustā Uškovs solīja, ka lielākie remontdarbi Rīgas ielās tiks pabeigti līdz 1.septembrim, arī uz ietvēm pie skolām, savukārt pārējo ietvju labošanu paredzēts noslēgt septembra pirmajā nedēļā.

Neskatoties uz Ušakova solījumiem, 1.septembrī bērni pie skolām bija spiesti pārvietoties pa nesaremontētām ielām, apdraudot savu veselību, bet Barona ielas ietvju labošana turpinās vēl šodien.

Par to vismaz daļa vainas jāuzņemas arī Rīgas domei un tās vadībai.

TVNET jau ziņoja: kamēr rīdzinieki kritizē nekvalitatīvos un ieilgušos Rīgas ielu remontus, Rīgas vicemēra Andra Amerika vadītās partijas «Gods kalpot Rīgai» kasē ieripo ar ceļu būvniekiem saistītu cilvēku ziedojumi vairāku tūkstošu eiro vērībā. Piemēram, Rīgas vicemēra Amerika vadītajai partijai, kas patlaban saimnieko Rīgas domē, šovasar 3000 eiro ziedoja Darja Mamedova, kura ir saistīta ar ceļu būvniekiem, kuri remontē galvaspilsētas ielas.

Viņa ir amatpersona divos Mamedoviem piederošos uzņēmumos: a/s «Rīgas sanitārā transporta autobāze» un SIA «CP Construction» (dalībnieku vidū ir arī a/s «Ceļu pārvalde», kura 2013.gada pavasarī tika iegādāta no Rīgas pašvaldības (88% daļu par 6,2 milj. Ls).)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu