Politologs: valdības koalīcijas partijas atsevišķi varētu mainīt varas līdzsvaru Rīgā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdības koalīcijas partijas - «Vienotība», nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - veidojot katra savu konkurētspējīgu sarakstu, varētu mainīt varas līdzsvaru Rīgā, uzskata politologs Filips Rajevskis.

Pēc viņa paustā,

veidojot kopīgu sarakstu, koalīcijas partijas būtu zaudētājas.

«Ja visas trīs izveidos katra savu konkurētspējīgu sarakstu ar normālu līderi, kuram ir politiska pieredze un kuru vēlētāji atzīst, (..) nevis tā kā iepriekšējās vēlēšanās, kad cilvēki tika likti pēc pārpalikuma metodes, tad visas trīs kopā var savākt tik daudz balsu, lai varētu mainīt varas līdzsvaru Rīgā,» skaidroja Rajevskis.

Vienlaikus viņš teica, ka patlaban partiju grupēšanos nosaka līderu trūkums, jo partijas, it īpaši «Vienotība», negrib atzīt, ka viņiem nav neviena, kas vēlas cīnīties, tāpēc partijas taisa dažādus manevrus, kas turpināsies, kamēr tās izvedos sarakstus un, pats galvenais, atradīs līderus, kas būtu mēra kandidāti.

Pēc Rajevska domām, patlaban viss liecina, ka

nākamā gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā būs spraiga konkurence.

«Jo iepriekšējās vēlēšanās esošie «Gods kalpot Rīgai» un «Saskaņa» bija neapšaubāmi līderi, man liekas, ka pat cerību nebija viņus kaut kādā veidā pabīdīt,» norādīja Rajevskis.

Viņš teica, ka

valdošajām partijām sakrājušās negatīvās lietas, kuru dēļ ir iespēja viņus «pabīdīt», turklāt pārējās partijas to jūt.

«Pie varas esot, politiskās partijas ne tikai izdara labas lietas, bet viņām arī sakrājās negatīvais, jo, ilgi pie varas esot, arī sliktās lietas neizbēgami sakrājās,» skaidroja Rajevskis.

Jau ziņots, ka valdības koalīcijas partijas - «Vienotība», VL-TB/LNNK, ZZS - šonedēļ vienojās sadarboties pirms un pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā, tomēr kopīgu sarakstu tās neveidos.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks nākamgad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu