Eksperte: «Vienotībai» ir jādomā par savas darbības aktivizēšanu un reāliem darbiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Partijai «Vienotība» būtu jādomā par savas darbības aktivizēšanu un reāliem darbiem, uzskata politikas eksperte Daina Bāra.

Vakar notikusī «Vienotības» domes sēde ar diskusijām par turpmāko darbu ir pozitīva virzība partijas pozīciju uzlabošanā un tas ir pozitīvi vērtējams, turklāt šādām diskusijām ir jānotiek regulāri, aģentūrai LETA pauda Bāra.

«Uzskatu, ka politiskajām partijām ir jādiskutē par politiku, par partijas nostāju un par to, kā attīstīt savu politiku un kādas ir tās prioritātes,» teica Bāra. Viņa gan pauda pārliecību, ka šādas diskusijas ir nepieciešamas visām politiskajām partijām.

Politikas eksperte uzskata, ka «Vienotībai» joprojām ir iekšējās disciplīnas un iekšējās uzticības problēmas, un par tām ir nepieciešams diskutēt. Ja partija sakārtos savu iekšējo dzīvi, tas nākšot tikai par labu.

Runājot par vakar notikušo domes sēdi, Bāra atzina, ka viņai grūti komentēt, cik lielā mērā partija iezīmēja precīzas nākotnes vīzijas un uzdevumus, kā atgūt sabiedrības uzticību.

LETA jau ziņoja, ka vakar «Vienotība» domes sēdē diskutēja par iespējām uzlabot savas pozīcijas un par nevēlēšanos palikt aizsardzības politikā. Partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs debatēs uzsvēra, ka partija grib piedāvāt kaut ko jaunu un nevēlas palikt aizsardzības pozīcijā. Tikmēr ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens minējis, ka ir daudzas lietas, par ko būtu jādomā un viena no tām ir partijas atbildība kādam konkrētam politiskajam ciklam.

Domes sēdes debatēs klātesošie savās uzrunās pievērsās izglītības sistēmai Latvijā, norādot uz izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska iesāktajām reformām un akcentējot, cik tā ir drosmīga reforma. Tāpat debatētāji izteicās arī par partijas graušanu no iekšienes, kas notiekot no konkrētiem partijas biedriem, aicinot pārtraukt tādu darbību.

Piebalgs iepriekš bija izvirzījis mērķi līdz gada beigām partijai sasniegt vismaz 10% reitingu. Ja tas netiks sasniegts, Piebalgs par to uzņemšoties politisko atbildību. Saskaņā ar socioloģisko pētījumu centra SKDS datiem augustā partijas «Vienotība» reitings nokrities līdz vēsturiski zemākajai atzīmei - 4,2%, kas ir par 2,1 procentpunktu zemāk nekā jūlijā. Savukārt «Latvijas faktu» veiktās aptaujas dati liecina, ka septembrī par «Vienotību» Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 5% vēlētāju, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu