Debates: Vai obligātā veselības apdrošināšana ir piemērota Latvijai?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas Debašu asociācija «QUO tu domā?» sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā turpina publisko debašu ciklu. 27. septembrī pozīcijas un opozīcijas argumentus un pretargumentus par veselības jomā tik aktuālo obligāto veselības apdrošināšanu (OVA) prezentēs seši debašu dalībnieki – politiķi, jomas eksperti un studenti debatētāji.

Diskusijas par obligāto veselības apdrošināšanu atkal aktualizējušās, jo situācija veselības aprūpes jomā pēdējos gados nav uzlabojusies, bet finansējuma trūkuma dēļ pat kļuvusi sliktāka. Eiropas Komisija norāda uz to, ka Latvijā veselības sistēma ir jāsaved kārtībā, jo patlaban veselības aprūpes pakalpojumi daudziem iedzīvotājiem nav pieejami gan rindu, gan dārdzības dēļ. Debates mērķis ir veicināt izpratni par to, kas ir obligātā veselības apdrošināšana, kādas ir tās alternatīvas un kura no izvēlēm būtu piemērotākā Latvijai.

Debatētāji

PAR:

VALDIS KERIS, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs

ROMUALDS RAŽUKS, Saeimas deputāts, Sabiedrības veselības apakškomisijas vadītājs, «Vienotība»

RASMUSS FILIPS GEKS*, students debatētājs

PRET:

SOLVITA OLSENA, Latvijas Ģimenes ārstu asociācija

GUNĀRS KŪTRIS, Saeimas deputāts, «No sirds Latvijai»

DĀRTA MAIJA ZAĶE*, studente debatētājs

Debates moderēs «QUO tu domā?» valdes loceklis Māriņš Vaivars. Debates ar savu formātu paredz, ka katram runātājam ir jāieņem konkrēta pozīcija: par vai pret. Savukārt pasākuma otrajā daļā risināsies diskusija, kurā ikvienam būs iespēja izteikt savu viedokli klātienē vai, skatoties tiešraidi http://www.tvnet.lv/un http://apollo.tvnet.lv/, komentējot sociālajos tīklos.

Debates notiks 27. septembrī plkst. 18:00 - 19:30 Rīgas Ekonomikas augstskolā (Strēlnieku iela 4a), Sorosa auditorijā.

Debates rīko Latvijas Debašu asociācija «QUO tu domā?», kuras mērķis ir attīstīt iedzīvotāju spēju kritiski izvērtēt dažādus viedokļus un argumentēti pamatot savu skatupunktu. Kā vienu no stūrakmeņiem mērķa sasniegšanā redzam debates par svarīgām tēmām. Mēs uzskatām, ka problēmu publiska analīze ļauj labāk izprast valdības, politiķu un ekspertu lēmumus.

* Debašu klubu pārstāvji nepārstāv savu personīgo viedokli

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu