«Vienotība»: Par valsts noslēpuma sargāšanu atbildīgs iestādes vadītājs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks ir atbildīgs par to, ka no viņa vadītās iestādes pazuduši valsts noslēpumu saturoši dokumenti, uzskata «Vienotības» frakcijas vadītāja, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Viņa žurnālistiem sacīja, ka par šo situāciju ir atbildīgs iestādes vadītājs. «Ja viņš runā par to, ka tā ir provokācija vai pret viņu vērsta ļaunprātība, jebkurā situācijā viņam darbs jāorganizē tā, lai valsts noslēpums būtu aizsargāts neatkarīgi no tā, vai kāds vēlas izdarīt kādu provokāciju vai ļaunprātību,» pauda politiķe.

Vienlaikus Āboltiņa pauda - situācija ir nepatīkama, jo var tikt izmantota kā politiskais spiediens vai cits instruments KNAB vadītāja izraudzīšanā. Līdz ar to «Vienotība» cer, ka komisija strādās objektīvi.

Tomēr

«Vienotība» neatbalstīs Streļčenoka kandidatūru KNAB vadītāja amatam,

ja viņš tam tiks virzīts.

Politiķe piebilda, ka nevar neviens nebūt atbildīgs par to, ka var pazust valsts noslēpums, turklāt par to paredzēta ne tikai administratīva, bet arī krimināla atbildība.

Šis jautājums arī tiks pārrunāts valdošās koalīcijas partiju sanāksmē.

«Vienotība» norobežojas no deputāta Alekseja Loskutova (V) komentāriem par šo jautājumu, teica Āboltiņa. Iepriekš Loskutovs pauda, ka KNAB ir notikusi valsts noslēpumu saturošu dokumentu apzināta nolaupīšana nolūkā diskreditēt pašreizējo biroja vadītāju Streļčenoku.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V) savukārt uzsvēra - lai izbeigtu spekulācijas ap dokumentu pazušanu KNAB,

atbildīgajām institūcijām ātri jāveic profesionāla pārbaude un jānāk ar saviem secinājumiem.

Viņš atzina, ka,

ņemot vērā «visu KNAB sāgu», notikušais nevairo uzticamību šai tiesībsargājošajai iestādei.

Kā ziņots, KNAB pazudis viens no aktīvas operatīvās uzskaites lietas sējumiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Streļčenoks pēc atgriešanās darbā informēs sabiedrību «par publiski izskanējušo informāciju saistībā ar klasificētiem dokumentiem».

Streļčenokam no 20.septembra ir darba nespējas lapa, un, tiklīdz viņš atgriezīsies darbā, KNAB informēs sabiedrību likumā noteiktā apjomā par publiski izskanējušo informāciju saistībā ar klasificētiem dokumentiem, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu