Rīdziniekam šķiet, ka pašvaldības policija kurina naidu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Kāds vīrietis Twitter ziņo par aizdomām, ka Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji kurina naidu, izpaužot informāciju par viņu cilvēkiem, par kuriem tas sūdzējies policijai.

Viņš raksta, ka pašvaldības policija kurina naidu un agresiju pret viņu, pievienojot CSN pārkāpēju protokoliem lapiņas ar norādi, kurš cilvēks konkrēti bijis tas, kurš ziņojis policijai par pārkāpumu.

Vīrietis raksta, ka viņam ir bail doties ar bērna ratiem pastaigā, jo pašvaldības policija rada apstākļus, ka viņa ģimene ir apdraudēta, mudinot izrēķināties.

Viņš arī norāda, ka mēnesi intensīvi izmantojis Rīgas pašvaldības policijas aplikāciju un ziņojis par CSN pārkāpējiem, bet no policistiem dzirdējis, ka viņš esot slims maniaks.

RPP pārstāvis Toms Sadovskis TVNET informēja, ka par notikušo ir sākta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai šo zīmīti novietojuši policijas darbinieki, vai arī tā bijusi kāda kaimiņa iniciatīva.

«Šīs dienas laikā jau ir pārbaudīta liela daļa faktu par šīs zīmītes iespējamo izcelsmi, taču pašlaik nekas neliecina, ka zīmīti būtu novietojuši policisti. Par situāciju informēta arī RPP vadība. Savukārt, ja pārbaudes laikā izrādīsies, ka zīmīti novietojuši kārtības sargi, tad viennozīmīgi varu pateikt, ka šādiem darbiniekiem policijā nav vietas,» uzsvēra Sadovskis.

Tāpat viņš skaidroja, ka informāciju par izsaukumiem saņem RPP dežūrdaļa, kas tālāk šo informāciju novada ekipāžām. Parasti ekipāžas tiek informētas tikai par pārkāpuma faktu, taču dati par izsaucēju ekipāžas darbiniekiem netiek teikti, jo tie ekipāžai nemaz nav nepieciešami.

Šīs dienas laikā RPP Dienesta izmeklēšanas un iekšējās kontroles nodaļas darbinieki ir tikušies ar pašu ziņotāju, lai iegūtu pēc iespējas detalizētāku informāciju par notikumu. Viņš arī esot informēts par dienesta pārbaudes sākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu