Naudiņš: VID reformēšanā ir jūtama milzīga pretdarbība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Neskatoties uz to, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbība, salīdzinot ar situāciju pirms 16 gadiem, ir krietni uzlabojusies, arvien ir jūtama milzīga pretdarbība VID sakārtošanā un reformēšanā, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze» atzina Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK).

Naudiņš stāstīja, ka liekot lielas cerības uz finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) un Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Edgaru Putru, jo abi esot jauni cilvēki un spēs atrisināt tos problēmjautājumus ar VID, par kuriem arvien biežāk ir dzirdams publiskajā telpā.

«Te es domāju runas par naudas atmazgāšanu, par organizēto noziedzību, ko izmeklē Finanšu policija. Ļoti ceru, ka viņi spēs ko mainīt. Tajā pašā laikā esmu runājis ar kādu gados jaunu politiķi, negribētu viņa vārdu atklāt, kurš man teica, zini, Romān, man tiešām ir dažkārt bail, kad saskāros ar šīm lietām, kuras mums šobrīd jārisina VID,» stāstīja deputāts.

Politiķis atzina, ka runā par pretdarbību, kura nāk no tā dēvētajiem pelēkiem kardināliem un tā ir vērsta, lai sistēmu nemainītu.

«Pretdarbība ir milzīga. Cīņā, kas redzama arī medijos un saistās ar VID jaunā vadītāja meklēšanu, ir divas acīm redzamas puses. Vieni par un otri pret, bet vieniem ir taisnība. Vienā no pusēm ir tie blēži. Līdz ko kāds vēlas ko mainīt...,» stāstīja Naudiņš un piebildē minēja salīdzinājumu, kas bija noticis laikā, kad viņš kļuva par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, jo tad bija sākušās neskaitāmas peripetijas ar pielaidi valsts noslēpumam un brīžos, kad vēlējies kaut ko mainīt, bija atradušies spēki, kas noņem no trases.

Naudiņu toreiz arī izbrīnija attieksme no valdošās koalīcijas politiķiem, piemēram, Saeimas deputāts no «Vienotības» esot viņam apgalvojis, ka pielaidi valsts noslēpumam nedabūs.

«Es tam neticēju, domāju - pilnīgākās muļķības, jo tā nevar būt. Mani apstiprināja par ministru, un tad sākās šī pielaižu eopopeja. Bija arī Baibas Brokas gadījums mēnesi pirms vēlēšanām. Divi Nacionālās apvienības ministri mēnesi pirms vēlēšanām nesaņem pielaidi. Šis bija pirmais gadījums, kad pa īstam saskāros ar valsts pārvaldi. Kā vēl jauns cilvēks saskāros ar situāciju, kad pie manis pienāk politiķis no valdošās partijas un saka: kāpēc tu kandidē, tev taču noteikti būs problēmas,» stāstīja Naudiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu