Kučinskis: IZM vajadzētu nesalīdzināmi aktīvāk komunicēt par izglītības reformu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) būtu nesalīdzināmi aktīvāk jākomunicē saistībā ar īstenoto izglītības reformu, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis medijiem atklāja, ka viņa ieskatā ministrijai vajadzētu skaidrot sabiedrībai, kādi ir iemesli, kāpēc pedagogiem ir samazinājies atalgojums.

«Kurš tad cits atbildēs, ja ne pati ministrija, skaidrojot un rādot sabiedrībai,» teica premjers. Viens gan esot skaidrs - reforma bija jāīsteno, taču tagad ir laiks to skaidrot, pretējā gadījumā iniciatīvu uzņemsies citi, viņš teica.

Pēc valdības vadītāja domām, patlaban ir vērojams informācijas vakuums un to aizpilda tas, kurš runā. «IZM būtu pēdējais laiks sākt aizpildīt šo tukšumu ar saviem cipariem,» noteica valdības vadītājs. Ir skaidrs, ka tie pedagogi, kuri saņem lielāku atalgojumu, vienkārši klusē, izteicās premjers.

Ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V) šis jautājums esot pārrunāts, un premjers pauda cerību, ka, kolīdz IZM būs saņēmusi visus datus, tā arī būs skaidrojums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu