Latvijas Krievu kopienai bažas, ka nelojālo skolotāju meklējumos cietīs bilingvālo skolu pedagogi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Krievu kopiena satraucas, ka līdz ar nelojālo skolotāju meklējumiem nepamatoti «zem sitiena» nokļūs bilingvālo skolu pedagogi.

Kā informēja organizācijā, LKK vadītājs Vladimirs Sokolovs ir vērsies ar atklātu vēstuli pie Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ar lūgumu «izskatīt jautājumu par Šadurska kunga atbilstību ieņemamam amatam». Vēstules autors ir pārliecināts, ka Šadurskis neatbilst «augstajai izglītības misijai». Šim uzskatam par pamatu kļuvis ierosinājums sodīt nelojālus skolotājus.

Vēstulē teikts, ka «Šadurska versijā lojalitāte ir kāda netverama labvēlīgas attieksmes substance». Sokolovs pieņem, ka ar terminu «nelojāls» ir domāts bilingvālas skolas skolotājs no skolas, kurā mācības daļēji notiek krievu valodā.

Tas nozīmē, ka tā vietā, lai reformētu skolas izglītības saturu un metodes un nodrošinātu skolotājiem cilvēka cienīgu darba atalgojumu, Šadurskis vēlas pārnest diskusiju jau ierastajā gultnē - «pretstatīt krievus un latviešus pēc 2004.gada reformas parauga,» uzskata Sokolovs.

«Bez uzticības pedagogam nav iespējams ieaudzināt bērniem uzticību, «stukaču» kultūra nav saderīga ar kalpošanu augstiem ideāliem. Tas veicina patriotisma deģenerēšanos un tā pārvēršanos par rīku, ar ko cīnīties par materiālo labumu gūšanu,» sacīts vēstulē premjerministram.

Tāpat vēstulē LKK vadītājs izsaka pieņēmumu, ka, iespējams, Šadurskis speciāli rīko provokācijas, lai palielinātu savu politisko popularitāti.

Vēstules nobeigumā Sokolovs norāda, ka «katrai tautai ir tiesības uz savu valodu, savu vēsturi, saviem varoņiem un saviem mītiem. Mūs vieno tieši uzticība brīvības un demokrātijas principiem, kas ielikti Latvijas Satversmes pamatos».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu