Pildegovičs: ES un Krievijas attiecībās esam vienā no zemākajiem punktiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienības (ES) un Krievijas attiecībās esam vienā no zemākajiem savstarpējās uzticības, mijiedarbības punktā, šodien «Baltijas forumā» sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs

Pildegovičs norādīja, ka Latvijas un Krievijas dialogs noturēts puslīdz «darbojošā kārtībā» attiecībā uz pierobežas, pārrobežu jautājumiem, tāpat arī savstarpējo ceļojumu skaists sāk atgūt līdzšinējās tendences. Savukārt lielajos ģeopolitiskajos jautājumos turpina dominēt «negatīva spirāle» un pamatos nav izdevies atrisināt pretrunas, sacīja ĀM valsts sekretārs.

Pildegovičs pauda, ka tā dēvētajos iesaldētajos konfliktos drīzāk notikusi situācijas saasināšanās nevis progress.

Runas noslēguma viņš pauda cerību, ka neslēpsim problēmas, identificēsim tās un mijiedarbosimies, kā arī to, ka situācija nākotnē būs pozitīvāka.

Kā ziņots šodien Jūrmalā notiek ikgadējā starptautiskā «Baltijas foruma» konference «Krievija-Eiropas Savienība (ES): savstarpējās atkarības izaicinājumi un jaunās dienaskārtības veidošana», kurā paredzēts turpināt pērn iesākto diskusiju par Krievijas-ES attiecībām un to ietekmējošajiem faktoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu