Ušakovs atskārtis, ka Aukstais karš nav beidzies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mēs dzīvojam laikā, kas arvien vairāk atgādina aukstā kara laiku, tāpēc jārod risinājumi ciešai valstu sadarbībai, lai nekādi konflikti nebūtu iespējami, atklājot «Baltijas forumu» sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs, «Saskaņas» vadītājs Nils Ušakovs, kura partija ir Putina «Vienotā Krievija» sadarbības partnere Latvijā.

Kā sacīja Rīgas politiķis, tas, ka forums pulcē pie viena galda dalībniekus no Eiropas, ASV, Krievijas un citām valstīm jau ir sasniegums, jo dzīvojam laikā, kad, lasot par Rietumu un Krievijas attiecībām, sastopamies ar militāro leksiku. Parādoties arī viedoklis, ka runāt par tirdzniecību un ekonomiku ir kaut kas slikts, piebilda Ušakovs.

Ušakova «lidojošā» metafora: salīdzina Vācijas un Francijas attiecības ar Rietumiem un Krieviju

Viņš atsaucās uz 1949.gadu, kad bija vēlme panākt tik ciešas ekonomiskas saites starp Vāciju un Franciju, lai nekādi konflikti nebūtu iespējami. Ušakovs novēlēja foruma dalībniekiem piedāvāt risinājumus, lai Rietumu un Krievijas sadarbība būtu tik cieša, ka konflikti nebūtu iespējami.

Ušakovs, atklājot forumu, sacīja, ka viņš ir izbrīnīts, kāpēc šis pasākums notiek Jūrmalā, nevis Rīgā, kā arī novēlēja, lai tas paliktu vienīgais jautājums bez atbildes.

«Baltijas foruma» vadītājs Jānis Urbanovičs (S) sacīja, ka nākamgad pasākumu plānots maijā, Rīgā. «Tas gan nenozīmē, ka rudenī nevarēsim sapulcēties šeit,» sacīja politiķis.

Kā ziņots šodien Jūrmalā notiek ikgadējā starptautiskā «Baltijas foruma» konference «Krievija-Eiropas Savienība (ES): savstarpējās atkarības izaicinājumi un jaunās dienaskārtības veidošana», kurā paredzēts turpināt pērn iesākto diskusiju par Krievijas-ES attiecībām un to ietekmējošajiem faktoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu