NDP loceklis: armijā ir daudz labu kandidātu, kas varētu vadīt NBS

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas armijā ir daudz labu kandidātu, kas varētu vadīt Nacionālos bruņotos spēkus (NBS), uzskata Nacionālās drošības padomes (NDP) loceklis, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V).

Latkovskis, komentējot Raimonda Graubes lēmumu pirms termiņa pamest NBS vadību, veltīja viņam atzinīgus vārdus un pateicās par sadarbību.

Latkovskis raksturoja Graubi kā Latvijas un armijas patriotu, ar kuru bija viegli strādāt, bet viņa sadarbība ar komisiju esot bijusi «vislabākā».

Ņemot vērā, ka NDP sēdes ir slēgtas, politiķis nevēlējās sīkāk stāstīt par iemesliem, kāpēc Graube pieņēmis šādu lēmumu. Latkovskis gan atzina, uzklausot Graubes argumentus, pamatojums licies loģisks.

Runājot par jauna NBS vadītāja izvēli, Latkovskis pauda, ka uzticas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim un aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim (ZZS).

Latkovskis sacīja, ka ir lepns par Latvijas armijas virsniekiem, kuri ir ļoti izglītoti un profesionāli, tāpēc izvēle, meklējot jaunu NBS vadītāju, ir pietiekami liela. «Ir no kā izvēlēties,» noteica politiķis.

Kā ziņots, NBS komandieris Graube ir nolēmis pirms pilnvaru termiņa beigām pamest armijas vadību. NDP šodien pieņēma zināšanai Graubes iesniegumu Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurā NBS komandieris lūdz viņu atvaļināt no amata pirms pilnvaru termiņa beigām.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā, saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likuma 14.pantu NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata Saeima pēc Valsts prezidenta priekšlikuma.

Valsts prezidents pašlaik plašāk nekomentē Graubes lēmumu pirms pilnvaru termiņa beigām pamest armijas vadību.

Paredzēts, ka Graube turpinās pildīt NBS komandiera pienākumus līdz brīdim, kad Saeima apstiprinās nākamo NBS komandieri.

Graube ir pildījis NBS komandiera pienākumus no 1999.gada līdz 2003.gadam un no 2010.gada līdz 2014.gadam, kad pēc Valsts prezidenta priekšlikuma Saeima apstiprināja viņu amatā uz atkārtotu termiņu. Graubes pilnvaru termiņš beidzas 2018.gadā.

Iepriekš NBS komandieris strādājis Aizsardzības ministrijā, kā arī bijis NBS militārais pārstāvis NATO. Savu dienestu NBS Graube sāka 1991.gadā kā Zemessardzes štāba bataljona apsardzes rotas komandiera vietnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu