Āboltiņa: Varētu apsvērt iespēju atgriezties pie diskusijas par KNAB reorganizāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja kandidātu konkursa rezultātus, varētu apsvērt iespēju atgriezties pie diskusijas par KNAB reorganizāciju, uzskata Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja, «Vienotības» politiķe Solvita Āboltiņa.

«Nedomāju, ka kādam ir tiesības apšaubīt KNAB priekšnieka amata atlases komisijas lēmumus,» sacīja Āboltiņa, komentējot to, ka konkurss beidzies bez rezultāta.

Vienlaikus viņa pauda viedokli, ka

varētu atgriezties pie diskusijas par iestādes reorganizāciju, izvērtējot to, vai KNAB šādā formā, ar tik sagrautu reputāciju, var nodrošināt mērķu sasniegšanu.

Āboltiņa gan uzsvēra, ka «Vienotības» frakcija par šo jautājumu nav diskutējusi. Viņa atzina, ka varētu rosināt diskusiju frakcijā, un, saņemot «Vienotības» deputātu atbalstu, šo jautājumu varētu mudināt iekļaut arī valdošās koalīcijas darba kārtībā.

Āboltiņa pieļauj, ka būtu jādiskutē par «citu risinājumu», kas spētu reāli cīnīties ar korupciju Latvijā.

Konkrētie risinājumi gan būtu tālāko diskusiju jautājums, piebilda politiķe.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka amata atlases komisija uz konkursa otro kārtu nolēmusi nevirzīt nevienu no pretendentiem.

Konkursa komisija šodien izvērtējusi pretendentu iesniegtos dokumentus, no Satversmes aizsardzības biroja saņemto informāciju un vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu, ka konkursa otrajai kārtai netiek virzīts neviens pretendents. Tas nozīmē, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu ir beidzies bez rezultāta.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kuram tiks lūgts izsludināt jaunu konkursu, jau paudis, ka ir nepatīkami pārsteigts par konkursa iznākumu un plāno šo jautājumu pārrunāt ar atlases komisiju.

Kopumā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi. Aģentūrai LETA bija zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, bijušais Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks Rihards Bunka.

Neoficiāli arī bija zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un Iekšējās drošības biroja Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks Iļja Boronovskis.

Streļčenoka pilnvaras KNAB priekšnieka amatā beigsies 17.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu