Ārlietu ministrs: Latvija ir gatava sastrādāties ar jebkuru ASV prezidentu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas amatpersonas vienmēr ir teikušas, ka mūsu valsts ir gatava strādāt ar jebkuru ASV prezidenta administrāciju, kuru būs ievēlējusi Amerikas tauta, šorīt LNT uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), atzīmējot, ka vēlēšanu rezultāti vēl nav pasludināti.

Politiķis atzīmēja, ka pēc ASV prezidenta vēlēšanu rezultātu pasludināšanas Latvijas, Baltijas un visas Eiropas diplomātijai būs gana daudz darba.

Taujāts, vai Latvijai ir pamats satraukties par savu drošību, ja vēlēšanās uzvarēs Donalds Tramps, Rinkēvičs tieši neatbildēja, bet aicināja uz šo jautājumu paskatīties citādāk, proti, galveno satraukumu par drošību reģionā rada Krievija. Protams, priekšvēlēšanu kampaņā ir dzirdēti dažādi izteikumi, bet nevajadzētu ļauties panikai, kas varētu būt, ja uzvar viens vai otrs kandidāts, izteicās ministrs.

Rinkēvičs atzīmēja, ka vēl jūlijā Tramps teica, ka visām NATO dalībvalstīm par drošību jāmaksā tik, cik prasa NATO standarti. «Un mēs uz to pārliecinoši ejam,» mierināja politiķis, «šīs nu ir saistības, kuras mums ir jāpilda jebkurā gadījumā, ja gribam stiprināt NATO.»

Savukārt lūgts vērtēt, kādas varētu veidoties ASV attiecības ar Krieviju Trampa uzvaras gadījumā, Rinkēvičs uzsvēra, ka ir būtiska atšķirība starp vēlēšanu kampaņās sarunāto un reālo politiku, tomēr viņš atzina, ka Latvijas diplomātiem būs daudz jāstrādā ar ASV prezidenta administrāciju un Kongresu, lai skaidrotu savas pozīcijas.

Saprotu, ka cilvēki ar satraukumu gaida ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus, bet ārlietu dienests uz priekšu skatās kā darba lauku, piebilda Rinkēvičs.

Pašlaik provizoriskie rezultāti rāda, ka Tramps vēlēšanās apsteidz Hilariju Klintoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu