Ekskluzīvi: TVNET diskusija par Trampa uzvaru - šovs vēl tikai turpināsies!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās republikāņu kandidāts Donalds Tramps izvirzījies vadībā ar 289 elektoru balsīm, viņam seko demokrātu kandidāte Hilarija Klintone ar 218 balsīm. Trampa uzvaru vēlēšanās TVNET apsprieda ekskluzīvā diskusijā, kurā Ojārs Skudra, politologs un LU asociētais profesors, norāda, ka šīs vēlēšanas bija referendums par Obamas un, iespējams, arī Bila Klintona mantojumu, kurā vēlētāji pauda viedokli, ka nepieciešamas pārmaiņas. Skaties pilnu diskusiju šeit:

Tāpat arī Skudra pievērš uzmanību nopietnai Donalda Trampa problēmai - viņa paša republikāņu partijai, kuras daudzus politiķus Tramps jau paspējis pazemot.

RSU profesors un Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds akcentē, ka ASV neprognozējamās attiecības ar Krieviju mums (NATO dalībvalstīm) var izrādīties izdevīgas, jo steidzīgi tiks pildīti mājasdarbi drošības jomā.

Savukārt «Rīga TV24» sarunu raidījuma «Kur tas suns aprakts?» vadītājs Māris Zanders, neņemoties prognozēt ASV nākotni, secina, ka daudz ko Tramps ir solījis, bet, kas notiks reāli, to mēs, visa pasaule, vēl tikai redzēsim. Diskusijā arī tika secināts, ka ar Donalda Trampa ievēlēšanu ASV prezidenta amatā «šovs» vēl nav beidzies. Tas turpināsies vēl vismaz divus mēnešus līdz ASV prezidenta inaugurācijas dienai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu