Vaidere: Tramps prezidenta krēslā varētu būt piezemētāks nekā priekšvēlēšanu laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Donalds Tramps prezidenta krēslā varētu būt piezemētāks nekā priekšvēlēšanu laikā, uzskata Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere (V).

Iepriekš Tramps sevi pārādījis kā huligāns, kurš var mainīt līdzšinējo kārtību. «Šorīt, noklausoties Trampa uzrunu, redzēju pavisam citu cilvēku. Pateicās atbalstītājiem un pat Klintonei, kuru vēl nesen vēlējās redzēt cietumā, izteica vēlmi būt visu pilsoņu prezidentam. Tas dod cerību, ka, nonākot prezidenta krēslā, viņš būs piezemētāks, ņemot vērā arī to, ka ne visi republikāņi viņu atbalsta,» pauda Vaidere.

ASV vēlēšanu iznākums viņai nav bijis patīkams, taču ne negaidīts. Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone Vaiderei nav šķitusi iedvesmojoša. «Cilvēki nevar balsot par sievieti vien, balso par kandidātu. Slikti, ka Klintone uz Trampa mestajiem dubļiem atbildēja ar to pašu. Tas viņas kandidatūrai par labu nenāca,» komentēja politiķe.

Pēc viņas domām, Trampam izdevās uzvarēt, jo viņš rupji un atklāti runāja par bažām, kas māc ASV pilsoņus - nekontrolēta migrācija, apdraudēta drošība, NATO valstis nepilda savas saistības, kā arī kristīgās vērtības ir apdraudētas.

Vaidere arī norādīja, ka pārspīlētais politkorektums nebija ļāvis atklāti diskutēt par daudzām tēmām, bet tajā nevajadzētu vainot populistus, kuri tikai izmanto situāciju. Politiķe to saista arī ar politisko situāciju Eiropā. «Paskatīsimies, kā pilsoņos esam klausījušies paši. Ja Eiropā valdošās partijas pēc šī signāla vēl turpinās savos pilsoņos neieklausīties, bet turpinās politkorektu vāvuļošanu, tad sagaidīsim ne vien [Neatkarības partijas līderi Naidželu] Farāžu Apvienotajā Karalistē, bet «Afd» uzvaru Vācijā un [Nacionālās frontes līderes Marinas] Lepēnas triumfu Francijā,» norādīja deputāte.

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Viņa sāncense Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone piezvanījusi Trampam un atzinusi savu sakāvi, vēsta amerikāņu telekanāli.

Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu