Jurkāns: līdz ar Trampa ievēlēšanu ir novērsts Trešais pasaules karš

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar Donalda Trampa ievēlēšanu ASV prezidenta amatā ir novērsts Trešais pasaules karš, to Latvijas Televīzijas raidījumā «Tieša runa» paziņoja bijušais Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns.

Pēc viņa teiktā, gaidāms, ka līdz ar Trampa ievēlēšanu ASV prezidenta amatā uzlabosies Krievijas un ASV attiecības, un no tā ieguvējas būšot arī Baltijas valstis.

«Mēs bijām uz Trešā pasaules kara sliekšņa, ļoti tuvu, bet nu tas ir novērsts,» sacīja Jurkāns.

Vēlāk sarunā Jurkāns gan norādīja, ka līdz ar Trampa ievēlēšanu ASV prezidenta amatā Trešais pasaules karš ir «atlikts».

Pēc Jurkāna sacītā – gan Tramps, gan viņa komanda saprot, ka ar Krieviju ir jāsadarbojas.

«Nevajag draudzēties, bet vajag sadarboties,» teica bijušais ārlietu ministrs, norādot, ka šīs sadarbības vārdā varētu arī upurēt Krimu, neiebilstot pret tās iekļaušanu Krievijas sastāvā.

Viņš piebilda, ka pēc 20.janvāra, kad Tramps stāsies ASV prezidenta amatā, viņam «riņķī būs citas ASV struktūras», tostarp ASV Senāts, līdz ar to Tramps nebūt ne vienīgais lems par ASV politiku.

Arī bijušais Latvijas ārlietu ministrs, bijušais vēstnieks ASV un NATO Aivis Ronis atzina, ka Trampam ASV prezidenta amatā būs jāuzzina daudz lietu par jaunā darba pienākumiem.

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Viņa sāncense Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone piezvanījusi Trampam un atzinusi savu sakāvi, vēsta amerikāņu telekanāli.

Jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts 20.janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu