Dombrava: «Saskaņas» pārstāvji paši ir vislielākie blēži

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Opozīcijas partijas «Saskaņa» pārstāvji tēlo «taisnības cīnītājus sociāldemokrātus», lai gan paši ir vislielākie blēži, sacīja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes loceklis Jānis Dombrava. Tā Dombrava komentēja «Saskaņas» pārstāvju izteikumus šodien partijas kongresā.

Attiecībā uz opozīcijas partijas priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Urbanoviča pausto, ka viņu «besī ārā» labējo partiju korumpētība, nacionālās apvienības valdes pārstāvis atbildēja, ka Urbanovičam, kurš «taisās par taisnības cīnītāju», vajadzētu paskatīties pašam uz sevi - ar kādu automašīnu pats pārvietojas un par kādu naudu tā ir iegādāta.

Dombrava ar smaidu uztver «Saskaņas» priekšsēdētāja Nila Ušakova sacīto par labējo partiju pārstāvju analfabētismu.

«Ja runājam par analfabētiem, tad, lai paskatās uz saviem «Saskaņas» biedriem, no kuriem virkne runā vājā latviešu valodā vai vispār nerunā valsts valodā,» uzsvēra VL-TB/LNNK politiķis.

Saistībā ar «Saskaņas» pārstāvju pausto pārliecību par uzvaru pašvaldību vēlēšanās Dombrava pauda pretēju viedokli, norādot, ka absolūtā vairākumā pašvaldību šis politiskais spēks cietīs smagu sakāvi, daļā pašvaldību iegūstot, piemēram, «tikai vienu vietu, ja vispār iegūs kādu mandātu». Deputāts skaidroja, ka nenoliedzami labākas izredzes «Saskaņai» ir tur, kur padomju laikā iebrauca lielāks cittautiešu skaits. Tāpat par labu spēlējot arī Krievijas aktīvais atbalsts «Saskaņas» politikai.

Kā ziņots, Ušakovs kongresā sacīja, ka pašlaik pasaulē ir sarežģīts laiks, bet Latvijā pie varas ir «analfabēti no labējām partijām». Uzrunājot kongresa dalībniekus, Ušakovs teica, ka pirms gada viņš runāja par «labējās varas stagnāciju», bet pašlaik jau var runāt par «labējās varas degradāciju».

Viņš kritizēja valdošās partijas, paužot, ka minimālo algu paredzēts palielināt vien par 10 eiro, tomēr vienlaikus elektroenerģijas cenas pieaug. Politiķis kritizēja pedagogu atalgojuma reformu, atgādināja par bankas «Citadele» pārdošanu.

Savukārt Urbanovičs teica, ka pašreizējā vara ir korumpēta un neprofesionālā. Tā Urbanoviču jau sen «besī ārā». Viņaprāt, «Saskaņai» vajadzētu pārtapt par platformu sabiedriskām kustībām, arodbiedrībām un citiem, kas deleģētu savus cilvēkus politiskā spēka sarakstiem vēlēšanās.

Partijas «Saskaņa» kongresā sestdien politiskā spēka pārstāvji runās pauda pārliecību par uzvaru nākamgad paredzētajās pašvaldību vēlēšanās, kritizēja valdošo koalīciju, bet pašvaldību domju pārstāvji uzskaitīja paveikto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu