Dzintars: Par bēgļu aizbraukšanu nav jāraizējas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par bēgļu aizbraukšanu mums nav jāraizējas, drīzāk var pat teikt, ka situācijā, kad mums jau ir integrācijas problēmas ar esošo etnisko sastāvu, tas ir labi, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» pauž «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis pauž pārliecību, ka nav jāveic ārkārtēji pasākumi, lai cilvēkus, kuri nevēlas Latvijā uzturēties, noturētu ar varu. «Acīmredzot viņiem prioritāte nav drošība, bet ekonomiskais izdevīgums,» norāda Dzintars.

Viņš ir pārliecināts, ka tādu lēmumu pieņemšana, kas var radīt neapmierinātību Latvijas iedzīvotājos, radot kādas jaunas privilēģijas patvēruma meklētājiem, var radīt sociālu spriedzi, un tas nav taisnīgi.

Kā vēstīts, Latvija Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmā kopumā uzņēmusi 154 personas, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) dati. No tām statuss ir piešķirts 56 personām - bēgļa statusu ir ieguvušas sešas personas un alternatīvo statusu - 50 personas. Bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo - uz gadu.

Pēdējās pārvietotās personas uzņemtas 7.novembrī, kad uz Latviju no Grieķijas pārvietoti 16 sīrieši, tajā skaitā astoņi nepilngadīgi bērni, kuriem nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

Daudzas no pārvietotajām personām jau ir pametušas Latviju, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu