Krauze: Grigules balsojums Krievijas propagandas jautājumā ir pretrunā ZZS nostājai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Parlamenta deputātes Ivetas Grigules (ZZS) balsojums saistībā ar rezolūciju par cīņu ar Krievijas propagandu ir pretrunā Zaļo un zemnieku savienības nostājai, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

LETA jau vēstīja, ka EP deputāte Grigule kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (S) un Tatjanu Ždanoku (LKS) nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

ZZS valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka pilnībā neatbalsta šādu balsojumu, jo Krievijas propaganda un informatīvais karš ir ļoti nopietna problēma un vieni no svarīgākajiem risināmajiem jautājumiem. Politiķis norādīja, ka ir jāierobežo un jācīnās gan ar Krievijas, gan ar teroristiskās organizācijas ISIS propagandu. Uz šīm abām lietām norādīts augstāk minētajā EP rezolūcijā.

Krauze skaidroja, ka tuvākajā laikā būtu jānoskaidro pašas Grigules viedoklis un argumenti par viņas nostāju balsojumā. Politiķis norādīja, ka Grigulei pašai būtu publiski jāskaidro savs lēmums un deputāte to jau dara.

Vaicāts, vai ZZS varētu šīs rīcības dēļ vērsties pret Griguli, politiskā spēka valdes priekšsēdētājs norādīja, ka tas nav apspriests. Viņš arī pauda, ka politiskā spēka darba kārtībā pašlaik nav iekļauts jautājums par EP deputātes rīcību, piebilstot, ka attiecīgais balsojums ir noticis nesen. Parlamentāriete ar ZZS iepriekš neesot apspriedusi, kādu pozīciju paudīs attiecībā uz rezolūciju par cīņu ar Krievijas propagandu.

Taujāts par atšķirīgo viedokli starp Griguli un ZZS šajā jautājumā, viņš skaidroja, ka politiskais spēks ir demokrātiska organizācija, kurā var būt atšķirīgi viedokļi, taču notiek sastrādāšanās, kamēr «kopā esam par nacionālu, daiļu un spēcīgu Latviju».

Runājot nevis par konkrēto situāciju, bet vispārīgi, Krauze skaidroja, - ja viedokļi atšķiras ļoti daudzos gadījumos, sadarbības partneri izvēlas doties katrs savu ceļu.

Vaicāts, vai šis nav viens no gadījumiem, kas liktu rūpīgāk izvēlēties kandidātus arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās, ZZS valdes priekšsēdētājs norādīja, ka tās ir gaidāmas 2019.gadā, tāpēc par šiem jautājumiem viedoklis tiks pausts, kad šī balsošana pietuvosies.

Kā ziņots, Grigule, Mamikins un Ždanoka ir vienīgie Latvijas pārstāvētie EP deputāti, kuri nav atbalstījuši rezolūciju, kurā EP iesaka stiprināt nelielo «stratēģiskās komunikācijas» darba grupu un vairāk ieguldīt izpratnes veicināšanā, izglītošanā, tiešsaistes un vietējos medijos, pētnieciskajā žurnālistikā un informācijas lietotprasmē.

Vaicāta par šāda balsojuma iemeslu, Grigule aģentūrai LETA skaidroja, ka tam bija vairāki iemesli. «Tad, kad EP būs gana drosmīgs paskatīties acīs realitātei, kad beigs piemērot dubultstandartus savās attieksmēs pret dažādiem jautājumiem un valstīm, kad būs deklarācijas gan par ASV paveiktajiem «labajiem darbiem», gan par lielo Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu «varoņdarbiem», kad EP beidzot atbalstīs aizliegumu ES dalībvalstīm nodarboties ar ieroču tirdzniecību, tai skaitā ar dažādos konfliktos iesaistītām trešajām valstīm, tad arī atbalstīšu šādas deklarācijas, kāda vakar ar minimālu pārsvaru tika pieņemta EP,» skaidroja politiķe, piebilstot, ka balsotāju «par» esot bijis krietni mazāk par 50% no zālē klātesošajiem deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu