Dolgopolovs: Ušakovs nevar būt līderis Latvijas politikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) nevarēs būt līderis Latvijas politikā, portālam TVNET pauda politiķis Sergejs Dolgopolovs (S). Viņš gan atzina, ka arī citu spilgtu līderi Latvijā pašlaik nevar nosaukt. Šādi politiķis atbildēja uz jautājumu, vai Ušakovs varētu pretendēt uz līdera statusu.

Pēc Dolgopolova domām, Ušakovs sabojājis savu iespēju būt līderim, kad 2012.gada referendumā nobalsojis par divvalodību Latvijā. «Viss, par ko bijām strādājuši līdz tam, tika atvilkts vairākus gadus atpakaļ,» skaidroja politiķis. Viņš norādīja, ka šāda Ušakova rīcība bija kļūda, kas daudz maksāja ne tikai partijai «Saskaņa», bet arī pašam Rīgas mēram.

Piektdien norisinājās «Providus» rīkota diskusija par politisko partiju nākotni, kurā tika spriests par harismātisku līderu trūkumu Latvijas politiskajās partijās. Šo problēmu īpaši izcēla politiķis Andris Piebalgs (V), norādot, ka politiķim ir jāprot uzrunāt sabiedrību.

Konrāda Adenauera fonda Politikas un konsultāciju departamenta vadītājs Niko Lange diskusijā norādīja, ka politiķi ar saviem vēlētājiem mēdz runāt stīvā valodā. Viņaprāt, cilvēkus traucē aizsniegt politiķu attieksme un tēls. Lange dalījās pieredzē par pieredzi Vācijā, ka līderi tiek meklēti ārpus karjeras politiķiem, kā piemēru minot Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kura arī tika atrasta «ārpusē».

Jautāts par Latvijas politisko partiju attīstības iespējām mūsdienās, Dolgopolovs stāstīja, ka tas būs atkarīgs no sabiedrības. «Politiskās partijas Latvijā attīstīsies tik raiti, tik efektīvi, kā attīstīsies mūsu sabiedrība kopumā, jo tā ir neatrauta sabiedrības dzīves daļa. Ja sabiedrība ir sadrumstalota, partijas ir sadrumstalotas. Mums nav vienota sabiedrība. Līdz ar to dažādība atspoguļojas arī politisko partiju dzīvē,» skaidroja politiķis.

Dolgopolovs uzsvēra, ka sabiedrību nevajadzētu homogenizēt. Viņaprāt, vajadzētu apzināties atšķirīgo un meklēt kopīgo. «Cilvēki vienmēr atšķirsies ar mentalitāti, audzināšanu, izcelsmi un visu pārējo. Bet jāmeklē tās kopējās vērtības, sākot jau ar desmit baušļiem. Kad visi cilvēki pieturēsies pie kopējām vērtībām, pie kam ļoti saprotamā valodā formulētām, tad arī problēmas nepastāvēs,» viņš skaidroja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu