Vairums iedzīvotāju pārliecināti, ka Zolitūdes tiesas process tiek novilcināts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Zolitūdes traģēdijas tiesas process tiek novilcināts, secināts pētījumu aģentūras SKDS veiktajā aptaujā.

Lūgti novērtēt Zolitūdes tiesu gaitu un vai tā, pēc respondentu domām, notiek adekvātā ātrumā, 68,7% respondentu norādīja, ka, viņuprāt, tiesas process tiek novilcināts. Piektā daļa - 21,1% - respondentu atzina, ka viņiem to ir grūti vērtēt, tikai 10,1% respondentu uzskata, ka, viņuprāt, tiesas process notiek adekvātā ātrumā.

Uzdodot jautājumu par nesen panākto vienošanos starp uzņēmumiem «Maxima Latvija» un «Tineo» un bojāgājušo ģimenēm, 46,4% respondentu atzina, ka tas ir būtisks pavērsiens Zolitūdes lietā. Savukārt 33% aptaujāto vērtēja, ka tas nav bijis būtisks pavērsiens. Aptuveni piektajai daļai respondentu bija grūti spriest par šo jautājumu.

60,3% respondentu panāktās kompensācijas apjomu vērtēja pozitīvi. Piektdaļa respondentu panākto vienošanos vērtē neitrāli, bet negatīvi šo vienošanos vērtēja 9,1% respondentu. Desmitā daļa respondentu atzina, ka viņiem ir grūti spriest par kompensācijas apjomu.

Puse respondentu pauduši viedokli, ka visiem atbildētājiem šajā tiesas prāvā vajadzētu slēgt vienošanos ar cietušajiem, bet 8,4% respondentu uzskatīja, ka šāda vienošanās nebūtu jāslēdz. 38,9% respondentu atteicās spriest par šo jautājumu.

Pētījums par Zolitūdes traģēdiju tika veikts 2016.gada novembrī, kopumā iegūstot atbildes no 1005 respondentiem. Konkrētais pētījums tika veikts Zolitūdes traģēdijas trešās gadadienas kontekstā, kas tika pieminēta šī gada 21.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu