Prezidents: Atsevišķu Latvijas pārstāvēto EP deputātu rīcība nav pieņemama

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atsevišķu Latvijas pārstāvēto Eiropas Parlamenta (EP) deputātu rīcība, tostarp balsojot pret rezolūciju saistībā ar Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu, kā arī tiekoties ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, no Latvijas viedokļa nav pieņemama, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Taujāts par atsevišķu EP deputātu balsojumu pret rezolūciju par Krievijas un teroristisko organizāciju propagandas apkarošanu, kā arī politiķu Andreja Mamikina (S) un Tatjanas Ždanokas (LKS) tikšanos ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, Vējonis norādīja, ka jebkuram deputātam ir iespējas izpausties, paužot savu viedokli.

Tomēr, raugoties no Latvijas viedokļa, šāda politiķu rīcība nav pieņemama, uzskata Vējonis. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka brīžiem deputātiem ir citādāki viedokļi, taču tas neietekmējot Eiropas Savienības (ES) un Latvijas ārpolitiku. «Mums ir daudz savādāki uzskati šajos jautājumos,» atzina prezidents.

Arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja, ka šāda rīcība neesot pieņemama. Viņš uzsvēra, ka deputāti savos amatos tika ievēlēti ar cilvēku balsīm, paužot cerību, ka iedzīvotāji nākotnē izdarīs attiecīgus secinājumus.

Jau vēstīts, ka EP deputāti Grigule, Mamikins, kā arī Ždanoka balsoja pret EP rezolūciju, kurā izteikts aicinājums aktīvi vērsties pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Savukārt iepriekš Mamikins un Ždanoka tikušies ar Sīrijas prezidentu Asadu, par kuru saņēmuši ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) nosodījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu