Brigmanis aizstāv viedokli, «lai būtu vairāk tādu EP deputātu kā Grigule»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) noteikti iestāsies pret tā sauktajām «deputātu kvotām» nākamā gada budžetā, šorīt LTV «Rīta panorāmā» paziņoja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Savukārt jautājumā par Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules (ZZS) neatbilstošo nostāju Krievijas propagandas apkarošanas jautājumā problēma ne tik daudz «esot bijusi pats balsojums, cik tā skaidrojums».

Brigmanis stāstīja, ka šonedēļ notikusi LZS vadības sanāksme, kurā nolemts iestāties pret kvotu turpināšanu, un viņš īpaši aicināts televīzijā paust šo nostāju. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) koalīcijas partneri ir uzsvēruši, ka tieši ZZS rīcības rezultātā pašvaldību vēlēšanu gada budžetā kvotās sadalītā summa sasniedza nebijušus apmērus - aptuveni 20 miljonus eiro.

«Šāds risinājums augļus nenes, lai arī tur ir ļoti daudz labas lietas,» izteicās politiķis, «galvenais arguments pret bija - ja tu visiem nevari iedot, tad varbūt nevajag dot atsevišķiem.» Par šādu LZS nostāju ticis informēts ZZS pārstāvošais premjers Māris Kučinskis, kurš atbalstījis šādu lēmumu.

Runājot par būtiskākajām pērn pieļautajām ZZS kļūdām, Brigmanis kā pirmo nosauca nekonsekvenci nodokļu jomā. Nebija tā, ka apvienības iekšienē nebija bažas par šiem jautājumiem, bet iekšienē esošās bažas izrādījās par vāju un netika saklausītas, izteicās Brigmanis, paužot viedokli, ka premjers spējis efektīvi reaģēt un labot situāciju.

Kļūda bijusi arī budžeta pieņemšanu izvērst garā nakts pasākumā. Budžeta pieņemšanas procesu esot vajadzējis dalīt vairākās dienās, rezultāts gan būtu bijis tāds pats, taču būtu kvalitatīvākas debates un nebūtu bildes ar kādu aizmigušu deputātu [red. ZZS deputātu Valdi Kalnozolu].

Savukārt jautājumā par Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules (ZZS) «pret» balsojumu Krievijas propagandas apkarošanas jautājumā problēma ne tik daudz esot bijusi pats balsojums, cik tā skaidrojums. Brigmaņa skatījumā, kļūda bijusi tā, ka Grigule nav izskaidrojusi savu balsojumu sabiedrībai. Brigmanim gan viņa esot izskaidrojusi, - ja būtu bijusi atsevišķa rezolūcija par Krieviju, viņa būtu balsojusi par tās pieņemšanu, bet viņai esot bijušas iebildes pret to, ka jautājums bija savilkts kopā ar «Daesh» propagandu.

Brigmanis vēlreiz atzina, ka Grigule no LZS rindām netiks izslēgta, jo 35 Rīgas nodaļas biedru aptaujā ticis noskaidrots, ka viņi visi atbalsta Grigules palikšanu partijā, un LZS kā demokrātiska partija šo nostāju ņemšot vērā. Daudzi mūsu vēlētāji uzskata, ka tā ir vētra ūdensglāzē, kopumā situāciju raksturoja politiķis.

Lūgts izskaidrot, kāds īsti ir Grigules darba pienesums Latvijai, Brigmanis stāstīja, ka esot runājis ar kādu Vidzemes pašvaldības vadītāju, kurš esot vēlējis, lai būtu vairāk tādu EP deputātu kā Grigule, jo viņa visu laiku brauc pie vēlētājiem, tiekas un skaidro, bet citus EP deputātus šis pašvaldības vadītājs neesot redzējis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu