Plāno izvērtēt personu vienlaicīgu strādāšanu augstos amatos valsts uzņēmumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārresoru koordinācijas centram (PKC) varētu tikt dots uzdevums izvērtēt jautājumu par personu vienlaicīgu strādāšanu augstos amatos valsts uzņēmumos, šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» lika noprast Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Vaicāts, vai tā ir pieņemama prakse, kad, piemēram, Martins Sedlackis vienlaicīgi strādā gan aviokompānijas «airBaltic» valdē, gan «Latvenergo» padomē, premjers norādīja, ka arī viņam šis jautājums licis aizdomāties.

«Jā, es arī esmu par to mazliet domīgs. Es ļoti augsti vērtēju [»RB Rail» valdes priekšsēdētājas Baibas] Rubesas kundzi, kurai ir ļoti lieli uzdevumi «Rail Baltica» projektā. Arī viņa šobrīd ir «Latvenergo» padomē. Droši vien vajadzētu izvērtēt, cik tad cilvēki faktiski var strādāt un sevi atdod,» norādīja premjers, gan piebilstot, ka netiktu vērtēta konkrētu cilvēku darbība, bet uz piemēru pamatiem jautājums izskatīts kopumā.

Vaicāts, kam to vajadzētu izvērtēt, Kučinskis norādīja, ka tas būs PKC, kas ir atbildīgs par kapitālsabiedrībām un ir pakļauts premjeram. «Tā rokām, visticamāk, šo izvērtējumu mēs veiksim tuvākajā laikā,» norādīja Kučinskis.

LETA jau ziņoja, ka decembrī Ekonomikas ministrija (EM) «Latvenergo» akcionāru sapulcē apstiprināja energokompānijas padomi piecu cilvēku sastāvā - par padomes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais «DNB bankas» vadītājs Latvijā Andris Ozoliņš.

Savukārt padomes locekļi ir «RB Rail» valdes priekšsēdētāja Rubesa, AS «Valsts nekustamie īpašumi» padomes loceklis Mārtiņš Bičevskis, kā arī EM bijušais valsts sekretāra vietnieks un lidostas «Rīga» bijušais valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš, kurš ievēlēts par padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Tāpat «Latvenergo» padomes locekļa amatā apstiprināts nacionālās aviokompānijas «airBaltic» valdes loceklis, Slovākijas pilsonis Sedlackis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu