Vai normāli? Bērnam rindā pie zobārsta jāgaida četri (!) mēneši

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pieteikt bērnu rindā pie valsts apmaksāta zobārsta mūsdienās var būt diezgan sarežģīts uzdevums. Piemēram, lai apmeklētu zobārstu Rīgas centrā, rindā jāgaida četri (!) mēneši.

Kāda māmiņa TVNET pastāstīja, ka janvāra pirmajā nedēļā zvanījusi uz Rīgas 1. slimnīcas poliklīniku, lai pieteiktu bērnu pie zobārsta.

Liels bija viņas pārsteigums, kad gada pirmajās dienās reģistratūras darbiniece sacīja, ka gada pirmajos trīs mēnešos nav neviens brīvs zobārsta apmeklējuma laiks - visas vietas jau esot aizņemtas.

Slimnīcas pārstāve sacīja, ka jāzvana 10.janvārī, kad tiks atvērts pieraksts uz aprīli.

Mamma izbrīnījās, kāpēc nav iespējams pieraksts ātrāk, bet 10.janvārī no paša rīta viņa zvanīja uz reģistratūru.

Tur viņai sacīja, ka pieejamas tikai dažas brīvas vietas, turklāt visas bija dienas vidū, kas strādājošiem vecākiem un skolēniem ir ļoti nepiemērots laiks.

Sieviete ir nepatīkami pārsteigta, ka valsts apmaksā tik maz bērnu zobārstniecības apmeklējumu.

«Zobi taču ir viens no veselības stūrakmeņiem. Laicīgi nesalaboti zobi var izraisīt dažādas citas veselības problēmas,» lasītāja sacīja.

Savukārt Rīgas 1.slimnīcas pārstāve Iveta Medne TVNET norādīja, ka atbildi uz lasītājas komentāru sniedz informācija Nacionālā veselības dienesta mājas lapā. Tajā teikts:

Gaidīšanas laiks dažādās ārstniecības iestādēs ir atšķirīgs.

Ja valsts apmaksāta veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanai vienā ārstniecības iestādē jāgaida rindā, pacientam ir tiesības vērsties citā ārstniecības iestādē, kurā gaidīšanas rindas nav vai tā ir mazāka.

Bērniem ar akūtām sāpēm poliklīnikā «Šarlotes» pieejama dežurējošā ārsta palīdzība laikā no pulksten 8:00 līdz 11:00.

Vairāk informācijas

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu