Saulkrastu mērs: Jāizvērtē iepriekšējās «mīkstmiesīgi» realizētās administratīvi teritoriālās reformas sekas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirms nākamā soļa būtu jāizvērtē 2009.gada administratīvi teritoriālās reformas sekas, kurai nelietderīgi iztērēti desmitiem miljonu eiro, intervijā pauž Saulkrastu domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis (VL-TB/LNNK).

Viņš uzskata, ka solījums izveidot spēcīgus novadus nav izpildīts. Pēc Grāvīša domām, reforma bija labi iecerēta, bet tika realizēta tik «mīkstmiesīgi», ka izvirzīto mērķi ne tuvu nesasniedza.

Saulkrastu mērs atzīst, ka viņam šobrīd nav viedokļa par tā dēvēto sadarbības teritoriju veidošanu. Kāds būtu to administratīvās veidošanas mērķis, jautā Grāvītis. «Likums par pašvaldībām jau tagad atļauj pašvaldībām sadarboties un veidot kopīgas iestādes savu funkciju realizēšanai. Ko jaunu dos «sadarbības teritorijas», kuras voluntāri sazīmēs ministrija? Ja tās ir iecerētas kā otrā līmeņa pašvaldības, tad paliek jautājums - kas veidos to lēmējinstitūcijas, vai tās būs tieši vēlētas vai netieši,» viņš spriež.

Saulkrastu mērs arī pauž, ka ir jāizvērtē arī, cik lietderīgi ir turpināt uzturēt tādus marginālus veidojumus kā plānošanas reģioni, kuru būtība un sūtība, viņa ieskatā, ir palaist tranzītā valsts dotāciju pasažieru pārvadātājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu