ASV politikas pētnieki: Tramps var izmainīt ASV līdz nepazīšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 19. janvārī, ap 60 politikas entuziasti pulcējās PolitiCafe diskusijā par gaidāmajām pārmaiņām ASV iekšpolitikā un ārpolitikā, ko nesīs Donalda Trampa kļūšana par 45. ASV prezidentu.

ASV ārpolitikas pētnieks un Ņujorkas universitātes absolvents Mārtiņš Hiršs diskusijā uzsvēra, ka «Trampa kritika pret NATO un simpātijas pret autoritārām valstīm, it īpaši Krieviju, nav nekas jauns.Vēlēšanu kampaņas laikā un vēl ilgi pirms tam Tramps ir kritizējis ASV sabiedrotos un cildinājis autoritārus, spēcīgus līderus.»

Arī Trampa ārpolitikas platforma «ASV pirmā» skaidri noliek ASV intereses pirmajā vietā iepretim sabiedroto interesēm un kopējam labumam.

«Uzskatus, kādus pārstāv Donalds Tramps, kopš Otrā pasaules kara beigām nav pārstāvējies neviens ASV prezidents,» skaidro Hiršs.

Turklāt «Donalda Trampa izdarības un izteikumi jau vēl pirms inaugurācijas grauj ASV tēlu visā pasaulē,» piebilst ASV ārpolitikas pētnieks.

«Lai gan Trampa stāšanos amatā no vienas puses sagaidām ar bažām - it sevišķi attiecībā uz sekām, ko nesīs viņa politika Krievijas jautājumā, tomēr mēs arī nevaram zaudēt cerību, ka prezidenta amats iedvesmos vai piespiedīs jauno valsts vadītāju kaut kādā mērā palikt pie ASV līdz šim deklarētajām vērtībām, tajā skaitā drošības garantēšanas lielā daļā Eiropas,» uzrunājot tikšanās dalībniekus, sacīja ASV politikas vērotājs Ainārs Leijejs. Viņš pauda uzskatu, ka

vēl arvien ir neiespējams precīzi prognozēt, kāda tieši būs Trampa iekšpolitika un ārpolitika.

TVNET jau ziņoja, ka piektdien notiek jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācija, kas solās būt netradicionāla, kāda, spriežot pēc Trampa izteikumiem, varētu būt arī viņa prezidentūra.

Parasti prezidents apmeklē astoņas līdz desmit inaugurācijas balles, bet Tramps gatavojas piedalīties tikai trīs šādos pasākumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu