Rinkēvičs: ES jāatjauno saikne ar pilsoņiem, tai jābūt visas savienības prioritātei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Savienībai (ES) ir jāatjauno saikne ar saviem pilsoņiem, un tai jābūt visas savienības prioritātei, ES Vispārējo lietu padomes neformālajā sanāksmē Maltas galvaspilsētā Valletā norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā informēja Ārlietu ministrijā, ministrs atzīmēja, ka Maltas prezidentūras laikā neizbēgami darba kārtībā būs tādi jautājumi, kā Lielbritānijas aiziešana no ES un Eiropas nākotnes jautājums.

Rinkēvičs atzina, ka būtiski ir veicināt vienotu redzējumu par Eiropu. Pirmkārt, Eiropai jābūt balstītai uz kopīgām vērtībām, otrkārt, jāstiprina drošība ES pilsoņiem, treškārt, jāveicina sociālekonomiskā attīstība visiem ES pilsoņiem, mazinot nevienlīdzību ES dalībvalstu vidū, uzskata ministrs. Viņš arī aicināja turpināt darbu, lai nostiprinātu ES vienoto tirgu.

Attiecībā uz Eiropas kaimiņu politiku Rinkēvičs norādīja uz nepieciešamību īstenot līdzsvarotu pieeju Austrumu partnerībā un sadarbībā ar dienvidiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu