Zatleram kauns par diskusiju saistībā ar Vairas Vīķes-Freibergas kapavietu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijušajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram ir kauns par pēdējās nedēļās notikušo diskusiju saistībā ar eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas tikšanu pie kapavietas I Meža kapos.

Šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» Zatlers, jautāts par šo tēmu, izteicās, ka diskusija par eksprezidentes mūžamājām ir lieka, jo neviens bez kapavietas nepaliks.

Zatlera ieskatā, Latvijas tauta ir pietiekami izglītota un ētiska, lai šādus jautājumus publiski neapspriestu.

Jau vēstīts, ka laikraksts «Diena» iepriekš vēstīja, ka eksprezidente, izmantojot starpniekus, tikusi pie kapavietas Rīgas I Meža kapos, netālu no Latvijas pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes atdusas vietas.

No vairākām amatpersonām Rīgas pašvaldības iestādēs laikraksts bija noskaidrojis, ka I un II Meža kapos dabūt kapavietu «no malas» nav iespējams. Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Tiesiskā nodrošinājuma pārvaldes galvenais speciālists Krišs Noris skaidrojis, ka I Meža kapi ir daļēji slēgta kapsēta, kur vietas var iegūt tikai tie, kuriem uzturēšanā jau ir kapavietas un kuriem tās ir «pilnas», turklāt «tagad jau ir tik tālu nonācis, ka pat tiem vairs nepietiek, nav teritorijas».

Pati Vīķe-Freiberga nebija paskaidrojusi, kā tikusi pie šīs kapavietas, taču vēlāk sociālajā tīklā «Facebook» viņa pauda sarūgtinājumu par raisīto ažiotāžu ap viņas kapavietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu