Rinkēvičs mudina ES paust stingru atbalstu Ukrainas suverenitātei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad martā apritēs trīs gadi kopš Krimas prettiesiskās aneksijas, tādēļ Eiropas Savienībai (ES) atkārtoti jāpauž stingrs atbalsts Ukrainas suverenitātei un teritoriālai integritātei, tā ES Ārlietu padomes sanāksmē norādījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā informēja Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs atgādinājis, ka Minskas vienošanās izpilde ir priekšnoteikums, lai tiktu saglabāta Ukrainas teritoriāla nedalāmība un izbeigta karadarbība Ukrainas austrumos. Turklāt, kā uzsvēris ministrs, ES jāsaglabā sankciju politika līdz Minskas vienošanās pilnai izpildei.

«Atbalsts Ukrainai ir lakmusa tests ES ārpolitikas efektivitātei, tādēļ ir būtiski šo jautājumu pārrunāt arī gaidāmajās augsta līmeņa sanāksmēs starp ES un ASV,» pauž Rinkēvičs. Ministrs arī aicināja Normandijas formāta valstis darīt visu, lai pārtrauktu asinsizliešanu un normalizētu situāciju Avdijivkā.

Tāpat Rinkēvičs atgādināja, ka šogad martā būs Krimas prettiesiskās aneksijas trešā gadadiena, tādēļ ES ir atkārtoti jāpauž stingrs atbalsts Ukrainas suverenitātei un teritoriālai integritātei.

Ministrs izteica pārliecību, ka Ukrainai ir jāturpina sāktās reformas, un gaidām, ka arī ES šajā ziņā turpinās sniegt atbalstu. «Reformām Ukrainā ir jābūt saistītām primāri ar valsti un tās iedzīvotājiem. Ukrainas tautai ir skaidri jādemonstrē ES atbalsts un ieguvumi, ko tai sniedz ciešāks dialogs ar ES, tādēļ bezvīzu režīma piešķiršana ir viens no šādiem uzskatāmiem pienesumiem,» pauda ministrs.

Noslēgumā Rinkēvičs aicināja pabeigt Asociācijas līguma ratifikācijas procesu ar Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu