Grigule no LZS izstājusies, lai Kučinskis varētu pievienoties Eiropas Tautas partijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET

Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule ar izstāšanos no Latvijas Zemnieku savienības vēlējusies Ministru prezidentam Mārim Kučinskim atbrīvot ceļu uz pievienošanos Eiropas Tautas partijai. Premjers to esot vēlējies jau kopš stāšanās amatā, bet Grigules dēļ nav varējis to īstenot.

Politiķe pauda cerību, ka viņas lēmums izstāties no Latvijas Zemnieku savienības (LZS) palīdzēs partijai un visai Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) apvienībai, kas ir uzņēmusies atbildību par valsts vadību, «strauji atjaunot pazaudēto reitingu, kas nokritās pēc politiķu diskusijām par nodokļu likumdošanu, deputātu kvotām, sociālajām garantijām un citiem problemātiskajiem jautājumiem Latvijas tautsaimniecībā».

«Nevēlos nevienam stāvēt ceļā, negribu arī būt šķērslis premjeram Kučinskim, kurš kā bijušais Tautas partijas biedrs jau kopš savas stāšanās amatā 2016.gada sākumā ir vēlējies pievienoties Eiropas Tautas partijas (ETP) grupai,» klāstīja politiķe.

Deputāte norādīja, ka Eiropas parlamentā (EP) darbojas Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupā, līdz ar to Kučinskim nebija iespējas realizēt savu ieceri. «Mēs abi pārstāvam vienu apvienību, un ETP grupa nepieļauj situācijas, kad deputāts no vienas partijas/apvienības EP ir kādā citā politiskajā grupā, bet ne ETP,» norādīja Grigule.

«Ar manu aiziešanu no LZS Kučinska kungam ceļš ir brīvs,»

piebilda Grigule un norādīja, ka lēmums par aiziešanu pieņemts pēc pēdējo dienu diskusijām un vairāku partijas līderu un aktīvistu viedokļa uzklausīšanas.

Grigule turpināšot strādāt EP Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupā, vismaz pašlaik nepārstāvot nevienu Latvijas politisko partiju.

Latvijas eiroparlamentāriešu devums 2,5 gados

Jau vēstīts, ka lēmumu par izstāšanos no LZS Grigule paziņoja vakar.

LZS vadītājs Augusts Brigmanis iepriekš apliecināja, ka no Grigules saņēmis īsziņu, kurā politiķe informējusi, ka savu iesniegumu par izstāšanos no LZS nosūtījusi partijas ģenerālsekretāram Artūram Graudiņam.

Jautāts, kā vērtē šādu EP deputātes rīcību, ņemot vērā izveidojušos situāciju pēc skandalozā EP balsojuma, Brigmanis aģentūrai LETA atzina, ka ir «noguris no visas šīs lietas» un patlaban nevēlas to komentēt.

Nākamā partijas valdes sēde notiks 17.februārī, kad būs jāapstiprina Grigules izstāšanās no LZS, pastāstīja Brigmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu