Civilās aviācijas aģentūra: Lidostā «Rīga» notikušais ir nopietns incidents

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien starptautiskajā lidostā «Rīga» notikušais negadījums ar aviokompānijas «Vim Airlines» čarterreisa no Krievijas pilsētas Ufas gaisa kuģi, kas pirms pacelšanās saslīdēja uz skrejceļa, ir nopietns incidents, atzina Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs.

Tiesa, viņš norādīja, ka CAA neiesaistās izmeklēšanās darbībās, to patlaban veic Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs (TNGIIB), kas ir no CAA neatkarīga iestāde. Gorodcovs arī pastāstīja, ka CAA patlaban apkopo informāciju par negadījumā iesaistītās lidmašīnas aviokompāniju. TNGIIB pārstāvji apstiprināja, ka Aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu nodaļas izmeklētāji jau strādā lidostā. Kad varētu būt zināma sīkāka informācija par negadījuma apstākļiem, TNGIIB pārstāvji nevarēja pateikt, piebilstot, ka plašāka informācija varētu būt pieejama pirmdien, 20.februārī.

Savukārt Latvijas Gaisa satiksme (LGS) no komentāriem atturējās. Šis gadījums neesot LGS kompetencē, teica LGS pārstāvis Arnis Lapiņš. Kā ziņots, šodien starptautiskajā lidostā «Rīga» noticis negadījums ar aviokompānijas «Vim Airlines» čarterreisa no Krievijas pilsētas Ufas gaisa kuģi, kas pirms pacelšanās saslīdēja uz skrejceļa.

Lidostas pārstāvji informēja, ka gaisa kuģī atradās 40 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi. Negadījumā neviens cilvēks nav cietis.

Patlaban gaisa kuģis ir novietots stāvvietā. Lidostas skrejceļš patlaban ir slēgts un tiek veikta tā tehniskā apsekošana.

Lidmašīnā atradās Kontinentālās hokeja līgā spēlējošā Toljati «Lada» komanda, apstiprināja komandas spēlētājs, bijušais Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis. Viņš norādīja, ka komanda pēc vakardienas spēles ar Rīgas «Dinamo» bija ceļā uz nākamo spēli, kas paredzēta Ufā. Plašāk komentēt situāciju Masaļskis patlaban nevēlējās.

Toljati komandu trenē Latvijas hokeja izlases galvenā trenera palīgs Artis Ābols un tajā bez Masaļska spēlē arī Latvijas hokejists Kristaps Sotnieks.

Treneris Artis Ābols pastāstīja, ka incidents lidostā «Rīga» notika, kad ceļā uz Krievijas pilsētu esošā lidsabiedrības «Vim Airlines» čarterreisa lidmašīnai bija mazs ātrums.

«Izbraucām uz skrejceļa un lidmašīna saslīdēja,» sacīja Ābols.

Patlaban komanda atrodas lidostā un gaida citu lidmašīnu, kas to nogādās Ufā.

Informācija lidostas mājaslapā liecina, ka kopš plkst.11.54 neviena lidmašīna lidostā Rīga nav nolaidusies, savukārt pēdējais izlidojošais reiss veikts plkst.11.32.

Kā liecina informācija «Vim Airlines» mājaslapā, šī Krievijas lidsabiedrība dibināta 2002.gadā un reģistrēta Maskavā.

Aviosabiedrība nodrošina gan regulāros, gan čārterreisus gan Krievijas iekšienē, kā arī no vairākām Krievijas pilsētām uz ārvalstīm. Tās flotē esot «Boeing 777-200», «Boeing 767-300», «Boeing 757-200» un «Airbus 319-111» modeļu lidmašīnas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu