Kažoka: Vietējiem aktīvistiem augusi izvēle, no kura saraksta kandidēt pašvaldību vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Līdz ar jaunu politisko spēku parādīšanos un esošo partiju reģionālo tīklu paplašināšanos vietējiem aktīvistiem augusi izvēle, no kura saraksta kandidēt pašvaldību vēlēšanās, sacīja domnīcas «Providus» pētniece Iveta Kažoka.

«Ir parādījušies gan jauni politiskie spēki, gan daudzas partijas pēdējā laikā domājušas par sava reģionālā tīkla paplašināšanu, līdz ar to, ja kāds vēlas kandidēt, tad ir diezgan liela varbūtība, vismaz lielajās pilsētās, ka viņam varētu atrasties adekvāts saraksts, no kura cīnīties par iekļūšanu pašvaldības domē,» sacīja Kažoka.

Viņa arī piebilda, ka vairākās pašvaldībās cīņa par varu nav jau iepriekš nolemta. «Jaunu cilvēku kandidēšana šajās pašvaldībās varētu atnest arī nacionāla līmeņa politikai jaunas zvaigznes, kuras mēs pirmo reizi ieraudzītu pārstāvētas pašvaldībā, bet kaut kad nākotnē - arī Saeimā, kā tam būtu jābūt,» norādīja eksperte.

Pašvaldību vēlēšanas notiks šogad jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu