Kozlovskis: Valsts noslēpuma pielaižu regulējuma izmaiņas varētu piedāvāt darba grupa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piedāvājums jaunam regulējumam atsevišķos valsts noslēpuma jautājumos, par kuriem lēmusi Satversmes tiesa (ST), varētu izstrādāt starpinstitucionālā darba grupa, uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs «Vienotības» domes sēdē norādīja, ka regulējumā būs jāveic nepieciešamie grozījumi - «citu risinājumu nav». Kozlovskis pieļāva, ka šādas izmaiņas varētu piedāvāt darba grupa, kurā darbotos atbildīgo ministriju pārstāvji.

Politiķis arī pauda cerību, ka šogad izmaiņas tiks veiktas, kā arī prognozēja, ka šis būs «ļoti karsts temats».

Ministrs skaidroja, ka ST norādījusi uz vairākiem jautājumiem, tostarp to, ka pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršana nevar būt «mūža sods», ka pašlaik nav nodrošināta personas pietiekama līdzdarbošanās.

Kā ziņots, ST atzinusi, ka likumā noteiktais liegums pēc valsts noslēpuma pielaides anulēšanas to saņemt atkārtoti ir neatbilstošs Satversmei. ST nolēma, ka tas vairs nebūs spēkā no 2018.gada 1.jūlija, informēja ST.

Arī attiecībā uz lēmumu par speciālās atļaujas anulēšanu ST nolēma atzīt likuma normu, ka «ģenerālprokurora lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams», par neatbilstošu Satversmei un spēkā neesošu arī nākamā gada 1.jūlija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu