Debates: Vai saliedētai sabiedrībai ir nepieciešama vienota vēstures izpratne?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Debašu asociācija «QUO tu domā?» sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju un Eiropas Komisiju 1. martā organizē publiskās debates par vēstures izpratni un tās nozīmi sabiedrības saliedētībā. Debates dalībnieki argumentēs par to, vai saliedētai sabiedrībai ir nepieciešama vienota vēstures izpratne.

Latvijas publiskajā diskursā ļoti bieži var dzirdēt diskusijas, vai Latvijas sabiedrība ir vienota, vai Latvijas integrācijas politika ir bijusi veiksmīga, kādi ir priekšnoteikumi tam, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs justos Latvijas valstij piederīgs. Ar debašu palīdzību mēģināsim uzzināt gan pozīcijas, gan opozīcijas argumentus, tādējādi mēģinot paplašināt izpratni par šo jautājumu.

Debatētāji

PAR

ANDREJS ĒĶIS, producents

SARMĪTE ĒLERTE, Rīgas domes deputāte, «Vienotības» frakcijas vadītāja

EDUARDS BAUMANIS*, students debatētājs

Foto: Publicitātes foto

PRET

KASPARS ZELLIS, vadošais pētnieks, LU Filozofijas un socioloģijas institūts

ELIZABETE KRIVCOVA, juriste, «Saskaņas» valdes locekle

RENĀTE ROZENTĀLE*, studente debatētāja

Debates vadīs žurnāliste Inga Spriņģe. Debašu formāts paredz, ka katram runātājam ir jāieņem konkrēta pozīcija attiecībā uz apspriežamo jautājumu: par vai pret. Savukārt pasākuma otrajā daļā risināsies diskusija, kurā ikvienam būs iespēja izteikt savu viedokli klātienē vai skatoties tiešraidi http://www.tvnet.lv/un http://apollo.tvnet.lv/ un komentējot sociālajos tīklos.

Debates norisināsies no plkst. 18:00 - 19:30, Latvijas Okupācijas muzejā, Raiņa bulvārī 7.

Debates rīko Latvijas Debašu asociācija «QUO tu domā?», kuras mērķis ir attīstīt iedzīvotāju spēju kritiski izvērtēt dažādus viedokļus un argumentēti pamatot savu skatpunktu. Kā vienu no stūrakmeņiem mērķa sasniegšanā redzam debates par svarīgām tēmām. Mēs uzskatām, ka problēmu publiska analīze ļauj labāk izprast valdības, politiķu un ekspertu lēmumus.

Latvijas Okupācijas muzejs savā darbībā un izpētē aptver laika posmu, par kuru sabiedrībai ir atšķirīgi viedokļi. Muzejam ir būtiska nozīme vēsturiskās izpratnes veidošanā Latvijā. Kultūras ministrija ir deleģējusi muzejam uzdevumus sabiedrības integrācijas un starpkultūru dialoga attīstības jomā, tostarp, veicināt sabiedrības, jo īpaši jauniešu, izglītošanu un informēšanu par pretrunīgiem Latvijas okupācijas vēstures jautājumiem. Šīs debates ir veids, kā atklāt vēstures nozīmi mūsdienu sabiedrībā. Pasākums notiek ar Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu.

* Debašu klubu pārstāvji nepārstāv savu personīgo viedokli

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu