Čakša: Nākamgad veselības sistēmai papildus jāsaņem vismaz €150 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Nākamgad līdz ar reformām veselības aprūpes sistēmai papildus jāsaņem vismaz 150 miljoni eiro, šorīt LNT uzsvēra veselības ministre Anda Čakša.

Ministre paziņoja, ka atalgojuma situācija veselības aprūpē ir kritiska, jo Latvijā ilgstoši ir taupīts tieši uz šo pozīciju. Valdība ir devusi skaidru signālu, ka veselības aprūpe nākamgad būs prioritāte, bet Veselības ministrija meklē iespējas piedāvāt kādus risinājumus mediķiem jau pašlaik.

Čakša solīja, ka, neskatoties uz naudas problēmām, neatliekamā palīdzība valstī tiks nodrošināta jebkurā gadījumā, jautājums gan esot par plānveida palīdzības apjomu.

Politiķe norādīja, ka, runājot ar slimnīcu vadītājiem, esot uzsvērusi, ka naudas izmantošanā uzsvars jāliek uz cilvēkiem, jo jaunas ēkas un labas tehnoloģijas vienas pašas palīdzību cilvēkiem nesniegs.

Čakša stāstīja, ka topošais veselības aprūpes reformu plāns paredzēs arī kvotu pārdali, kā pakalpojumi nonāk līdz pacientiem. Reformas iecerēts sākt ieviest ar nākamo gadu, bet pirmajos pakalpojumos pilotprojekti varētu sākties jau šī gada vidū.

Ministre atzina, ka, meklējot līdzekļus pārmaiņām veselības aprūpē, ir problēmas, jo «mēs gribam, lai nodokļi nepieaug, bet sniegtie pakalpojumi ir plaši un kvalitatīvi». Strādājot pie Latvijas nodokļu reformu plāna, Veselības ministrija ir paudusi savu viedokli, tomēr jauno izmaiņu plāni vēl neatbildot uz visām veselības aprūpes vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu