Prestižais izdevums «The New York Times» atzinis Lembergu par Austrumeiropas trampu Baltijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā pēdējo gadu tendenci, ka dažādās valstīs pie varas arvien vairāk nonāk populisti, viens no pasaulē prestižākajiem izdevumiem «The New York Times» ir izanalizējis Austrumeiropas politiķus un nosaucis sešus lielākos populistus. Latvija ar atstādināto Ventspils mēru Aivaru Lembergu ir vienīgā Baltijas valsts, kas iekļauta šajā apskatā. Tie ir politiķi, kas ar populistiskiem vēstījumiem, šaubīgas izcelsmes bagātību un solījumiem ir nokļuvuši varas aprindās.

«The New York Time» savā apskatā norāda, ka Lemberga labklājības izcelsme ir visai mīklaina, tomēr tas nav traucējis viņam, izmantojot politisko un biznesa ietekmi, būt par mēru ostas pilsētā Ventspilī un vadīt to vēl kopš Padomju okupācijas 1988.gada.

Prestižais izdevums norāda, ka viņa politika ir populistiska. Latvija ir NATO dalībvalsts, tomēr atstādinātais mērs sauc NATO par «okupācijas spēku», vienlaikus esot nozīmīga figūra valdības un valsts politikas veidošanā.

Izdevums arī raksta par viņa atkārtotajām apsūdzībām smagos noziegumos saistībā ar korupciju, naudas atmazgāšanu, kukuļošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Kā citas spilgtas trampveidīgās personas tiek minēti politikā ienākušie no Bulgārijas, Čehijas, Slovākijas, Polijas, Horvātijas un Serbijas. Viņus saista populisms, ārišķība un vēlme gāzt pie varas esošos. «The New York Times» viņus iekļāvis apskatā tieši līdzības ar ASV prezidentu Donaldu Trampu dēļ. Piemēram, Čehijas politiķis un naudīgs uzņēmējs Andrejs Babišs atzinies, ka viņu ar Trampu vieno nepatika pret imigrantiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu