Kalnmeiers: «Pret prokuratūru tiek organizēta nomelnošanas kampaņa»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pret prokuratūru apzināti tiek organizēta kampaņa, lai destabilizētu tās darbu un cita starpā panāktu ģenerālprokurora atkāpšanos, uzskata pats ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Intervijā žurnālam «Jurista Vārds» viņš atzīst, ka pēdējā laikā prokuratūrai bez pamatojuma tiek pārmestas daudzas neizdarības, lai gan statistika rāda, ka tās

darbs ne uz brīdi nav kļuvis sliktāks.

«Tādēļ nekā citādi kā apzinātu kampaņu notiekošo nevaru vērtēt,» secina Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors norāda, ka līdzīgu kampaņu savulaik piedzīvojis gan Valsts ieņēmumu dienests, gan arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. «Tam faktiski ir viens mērķis - destabilizēt darbu, jo tas lielā mērā ir saistīts ar dažādiem notikumiem, tai skaitā ir notikušas lielas pārmaiņas dažādās tiesībaizsardzības iestādēs, diezgan nopietni ir patraucēta organizētā noziedzība,» pārliecināts Ģenerālprokuratūras vadītājs.

«Ja man pārmet kaut kādas neizdarības, lūdzu, nekad neesmu bijis pret kritiku, bet tādā gadījumā nosauciet konkrētus faktus, ar ko tas pamatojas. Pašreiz tas viss ir balstīts tikai uz nepamatotiem apgalvojumiem. Ja kaut kas ir, esmu gatavs tikties un runāt, bet konstruktīvi, nevis tirgus sievu strīdus līmenī. Es nekad līdz tādam līmenim nenolaidīšos. Nekad nesākšu mētāties ar tukšiem apgalvojumiem pretī tiem, kas to dara attiecībā pret mani un kuriem tas ir svarīgi savas publicitātes vairošanai. Man šāds stils nav pieņemams,» intervijā «Jurista Vārdam» saka Kalnmeiers.

Vaicāts, ko domā par publiski paustajiem viedokļiem, ka, vērtējot atsevišķu konkrētu kriminālprocesu sekas, viņam jau sen vajadzējis atkāpties no amata, Kalnmeiers atbild, ka tāds jau arī esot pret prokuratūru vērstās kampaņas mērķis - panākt viņa atkāpšanos. Ģenerālprokurors būtu gatavs to darīt, bet tikai tad, ja kāds viņam norādītu konkrētus likuma pārkāpumus, ko ir pieļāvis.

«Absolūti neesmu šajā krēslā ieaudzis, bet varu tikai atkārtot, ka pašreiz, manā vērtējumā, tā ir speciāli organizēta kampaņa, un šādā situācijā atkāpties faktiski nozīmētu, ka es padodos un atzīstu, ka esmu slikts un regulāri te pārkāpju likumu. Nē, šādos apstākļos es pilnīgi noteikti to nedarīšu,» norāda Kalnmeiers.

Viņš atzīst, ka prokuratūra nestrādā ideāli. «Kļūdu ir daudz, tai skaitā rupju, par kurām saņemam pamatotu un bargu kritiku. Atzīstu, ka tā tas ir bijis. Bet tāpēc no šīm kļūdām ir jāmācās,» pārliecināts ģenerālprokurors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu