ĀM: Baltijas un Ziemeļvalstu uzmanības lokā jābūt drošības stiprināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Drošības stiprināšanai reģionā jābūt Baltijas valstu un Ziemeļvalstu uzmanības lokā, šodien tikšanās laikā ar Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretāru Dāgfinu Heibrotenu norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Viņa uzsvēra, ka Ziemeļvalstu sadarbības projektiem ir neapšaubāma pievienotā vērtība Latvijā. Tāpat viņa norādīja, ka Baltijas valstu un Ziemeļvalstu uzmanības lokā jābūt arī enerģētikai, digitalizācijai un kopīgiem projektiem demokrātijas veicināšanā.

Parlamentārā sekretāre īpaši aicināja padomi turpināt aktivitātes Latvijas reģionos, lai īstenotu sadarbības projektus izglītības un pētniecības, mediju, kā arī sabiedrības integrācijas jomās. Plašu iedzīvotāju atsaucību guva, piemēram, Ziemeļvalstu dienas, kas 2016.gada oktobrī norisinājās Daugavpilī, atzīmēja parlamentārā sekretāre.

Viņa pateicās par sniegto ieguldījumu mediju izcilības stiprināšanā Latvijā un aicināja arī turpmāk šajās jomā īstenot kopīgus projektus. «Mainoties informatīvajai telpai, ļoti nozīmīga kļūst sadarbība mediju kvalitātes atbalstam un medijpratības sekmēšanai. Ziemeļu Ministru padomes atbalsts Baltijas Mediju izcilības centram ir ļoti nozīmīgs, ceram uz tā turpinājumu,» viņa sacīja.

Tikmēr Heibrotens apliecināja, ka sadarbībai ar Baltijas valstīm tiks pievērsta būtiska nozīme un meklētas iespējas dažādu projektu aktīvai īstenošanai, tostarp arī attīstot projektus sadarbībā ar partneriem Latvijas reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu