Rinkēvičs: Latvija ir iesaistīta nopietnā informatīvā kara situācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvija šobrīd ir iesaistīta nopietnā informatīvā kara situācijā, kur jebkas, ko Latvija dara savas drošības garantēšanai un neatkarības aizstāvēšanai, tiek nemitīgi pakļauts dažāda veida informatīviem uzbrukumiem, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Rinkēvičs norādīja uz gadījumu, kad šā gada februārī tika izplatīta maldinoša informācija par noziegumu, ko it kā izdarījuši Lietuvā dislocētie Vācijas karavīri.

«Šādas sīkas provokācijas, lai maksimāli noskaņotu pret NATO karavīriem Baltijas valstīs un Polijā, ir iespējamas. Šādu risku mēs apzināmies, un tam ļoti nopietni gatavojamies gan mēs, gan Kanāda,» stāstīja Rinkēvičs.

Uzbrukumu mērķauditorija varētu būt gan Latvijas sabiedrība, gan arī Kanādas sabiedrība ar nolūku mazināt Kanādas vēlmi pildīt savas NATO sabiedroto saistības.

Ministrs arī norādīja, ka šobrīd notiekošās vizītes laikā Kanādā intervijās Kanādas medijiem nācies stāstīt par Latvijas vēsturi un Latvijas šā brīža situāciju.

«Jau ir bijuši mēģinājumi ar dažādiem rakstiem un publikācijām Kanādas presē parādīt, ka Latvija ir kaut kur tālu un kāpēc Kanādai kaut kas būtu jādara,» teica Rinkēvičs.

Ministrs vizītes laikā Kanādā līdz šim pārrunājis gaidāmo Kanādas daudznacionālā bataljona kaujas grupas izvietošanu Latvijā, apspriežot veidus, kā maksimāli nodrošināt to, lai bataljona ierašanās un darbība būtu pasargāta no informatīviem uzbrukumiem, kā arī praktiskas dabas jautājumus, kas skar loģistiku, infrastruktūru un līgumu par karavīru statusu.

«Notika vienošanās par ciešu sadarbību starp abu valstu Aizsardzības un Ārlietu ministrijām, veidojot sadarbības grupu, lai spētu atklāt sīkas provokācijas,» uzsvēra ministrs.

Kā ziņots, ministrs šobrīd ir devies vizītē uz Kanādu, kur ticies ar vairākām Kanādas amatpersonām, mudinot attīstīt abu valstu saites gan ekonomikā, gan aizsardzībā, un pārrunājis ieguvumus no CETA, kā arī jautājumus par «Brexit» un atbalstu Ukrainai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu