Saeimas Kancelejas direktors pieļauj, ka Saeimai būs jāmaksā par darbinieku goda aizskaršanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja tiesa secinās, ka saistībā ar «valsts noslēpuma telpām» notikušajā Saeimas dienesta izmeklēšanā konstatētās vainīgās personas tomēr nav vainīgas, tad pastāv iespēja, ka būs jāizmaksā kompensācijas Saeimas darbiniekiem, kuru gods ir aizskarts, - teikts Saeimas Kancelejas direktora Māra Steina iesniegumā Saeimas Prezidijam, kurā gan nav minēts, par ko ir notikusi izmeklēšana.

Steins norāda, ka nav beigušās sāktās tiesvedības saistībā ar Publisko iepirkumu un juridiskā atbalsta nodaļas atsevišķām darbiniecēm par viņām inkriminētajiem pārkāpumiem. «Ja 2017.gada 2.martā aizsāktā reorganizācija tiks turpināta, bet tiesa secinās, ka Saeimas dienesta izmeklēšanā konstatētās vainīgās amatpersonas nav vainīgas, un kriminālprocesā, iespējams, tomēr tiks konstatēta citu Saeimas amatpersonu vaina, tad pastāv iespēja, ka visi šajā jomā kļūdaini pieņemtie lēmumi būs jāatceļ un būs jāizmaksā kompensācijas Saeimas darbiniekiem, kuru gods un cieņa šobrīd ir tikusi aizskarta,» norādījis Kancelejas vadītājs.

Parlamenta amatpersona arī norāda, ka Saeimā izveidoto dienesta izmeklēšanas komisiju darbības nerada pārliecību, ka šīs komisijas ir apstiprinātas atbilstoši normatīvajiem aktiem. «Iesaistītajiem Saeimas darbiniekiem tiek liegts iepazīties ar komisiju darba rezultātiem, taču vienlaikus masu medijos par viņiem Saeimas vadošās amatpersonas izplata negatīvu informāciju,» iesniegumā norāda Steins.

Kancelejas direktors aicina atcelt Prezidija lēmumu par parlamenta Administrācijas reorganizāciju pirms nav noslēdzies sāktais kriminālprocess. Steins akcentē, ka valsts budžetā vēl nav atmaksāti nelietderīgie izdevumi, kas saistīti ar 11.Saeimas 2014.gadā veikto reorganizāciju.

Jau ziņots, ka ir ierosināts kriminālprocess par drošības prasību neievērošanu parlamentā. Kriminālprocess ierosināts saistībā ar faktu, ka Saeimas jaunajā ēkā, Jēkaba ielā 6/8, Nacionālās drošības komisijas telpas nevar akreditēt, jo tajās nav iespējams nodrošināt valsts noslēpuma aizsardzību.

Saistībā ar šo kriminālprocesu uz Drošības policiju saukts Steins, Saeimas izpilddirektors Valdis Ziemelis, kā arī Publisko iepirkumu un juridiskā atbalsta nodaļas darbinieces, kuras jau saņēmušas disciplinārsodus, kurus viņas pārsūdzējušas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu